Απομάκρυνε το αυτοκίνητο των εκτελεστών, ύποπτη για ροζ εκβιασμούς

Γυναίκα-αράχνη, με απλωμένο τον ιστό της σε πολλά μέτωπα, αποδεικνύεται η 32χρονη Λετονή η οποία τις τελευταίες μέρες ήταν καταζητούμενη από το ΤΑΕ Λεμεσού για εμπλοκή της στο φόνο του Γεωργιανού Έρνεστ Λεωνίδη που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.

Η 32χρονη, σύμφωνα με τη μαρτυρία που είχε εξασφαλίσει η Αστυνομία, ήταν το πρόσωπο που, αμέσως μετά την εκτέλεση του Λεωνίδη με τέσσερις πυροβολισμούς σχεδόν εξ επαφής, είχε αναλάβει την παραλαβή του αυτοκινήτου με το οποίο είχαν μεταφερθεί οι τρεις φερόμενοι ως εκτελεστές σε σημείο κοντά στο εστιατόριο όπου έγινε η δολοφονία.

Ο ρόλος που φέρεται να είχε αναλάβει η Λετονή, ήταν να παραλάβει το όχημα και να το μεταφέρει σε συγκεκριμένο χώρο, ώστε να βγει από το πεδίο αναζήτησης και εντοπισμού τεκμηρίων. Το εν λόγω αυτοκίνητο εντοπίσθηκε τελικά, μια μέρα μετά το φόνο, έξω από το γραφείο ενοικιάσεως στο οποίο είναι υπεύθυνος ο 25χρονος Ρώσος ο οποίος τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση. Με τη σύλληψη της 32χρονης προχθές το απόγευμα και την αξιολόγηση διαφόρων στοιχείων που στο μεταξύ είχαν προκύψει εναντίον της, αποκαλύφθηκε η εμπλοκή της και σε άλλη σοβαρή υπόθεση που αφορά εκβιασμό και απαίτηση χρημάτων με απειλές.

Συγκεκριμένα, είχε προηγηθεί καταγγελία από Ρώσο επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία, πριν από δυο περίπου χρόνια, ο ίδιος είχε κλείσει ραντεβού με κάποια γυναίκα με σκοπό την επί πληρωμή ερωτική συνεύρεση.

Η συνάντηση έγινε σε διαμέρισμα το οποίο είχε ενοικιαστεί από τη Λετονή. Η ερωτική αυτή συνεύρεση, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του Ρώσου, είχε καταγραφεί σε βίντεο χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει και στη συνέχεια δεχόταν, στη διάρκεια των τελευταίων δυο χρόνων, απειλές και εκβιασμούς ότι το περιεχόμενο του βίντεο θα έβγαινε στη δημοσιότητα αν δεν πλήρωνε το ποσό των 200.000 ευρώ. Στους εκβιασμούς αυτούς, πέρα από τη Λετονή, φέρεται να έχει ανάμειξη και o 29χρονος Ρώσος σύντροφός της, ο οποίος είναι αδελφός ενός εκ των ήδη κρατούμενων για την υπόθεση του φόνου του Λεωνίδη, ενώ για την ίδια υπόθεση περιλαμβάνεται και αυτός στη λίστα των καταζητούμενων.

Ανακρινόμενη σε σχέση με την εμπλοκή της στο φόνο, η 32χρονη παραδέχτηκε ότι, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία, της τηλεφώνησε ο σύντροφός της και της έδωσε οδηγίες να πάει αμέσως έξω από το εστιατόριο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα και να παραλάβει και να απομακρύνει από την περιοχή συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ήταν αυτό που μετέφερε τους εκτελεστές στο σημείο όπου έγινε ο φόνος. Η ίδια ωστόσο αρνείται να δώσει στοιχεία για τον καταζητούμενο σύντροφό της.

Χρήστος Χαραλάμπους