Γίνεται των διευκρινίσεων – Τελικά τι ισχύει με την επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Σύμφωνα με αναθεωρημένη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας από τις 3 Μαίου κι όχι από τις 2 Μαίου, όπως είχε ανακοινωθεί, οι μαθητές της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητική εξέταση (Rapid test) ισχύος 7 ημερών (εξαιρούνται άτομα που κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης). Επίσης, η προσκόμιση rapid test ισχύος 48 ωρών στις 2 Μαΐου ισχύει μόνο για μαθητές.

Ακολουθεί η διορθωμένη είδηση:

Όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές, κατά την επιστροφή τους στις σχολικές μονάδες στις 2 Μαΐου 2022, θα πρέπει να προσκομίσουν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα ισχύος 48 ωρών, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 7 Απριλίου 2022, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Επισημαίνεται παράλληλα, ότι από τις 3 Μαΐου 2022, οι μαθητές της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητική εξέταση (Rapid test) ισχύος 7 ημερών.

Το Υπουργείο υπενθυμίζει ότι από τις 15 Μαΐου 2022 αναστέλλεται η υποχρέωση για χρήση προστατευτικής μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών, το μέτρο “test to stay” σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς και το μέτρο υποχρεωτικής επίδειξης Safe Pass από μαθητές/τριες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.