Γιολίτη: Αιτούνται φιλοξενίας και την ίδια ώρα εξαπολύουν μολότοφ και πετροβολούν


Κάποιοι αιτούνται φιλοξενίας στην Κύπρο και την ίδια ώρα νιώθουν άνετα να εξαπολύουν μολότοφ και να πετροβολούν όργανα της τάξης , δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη με αφορμή τα χτεσινοβραδινά επεισόδια στη Λεμεσό.

Διαβάστε επίσης: 

Λεμεσός – Διαμαρτυρία: Πυρπόλησαν περιπολικό της Αστυνομίας – πετροπόλεμος και επεισόδια

Επτά συλλήψεις νεαρών για τα επεισόδια στη Λεμεσό – Τραγική κατάσταση σημειώνει η Αστυνομία

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι την προβληματίζει ιδιαίτερα η ηλικία των διαδηλωτών αλλά και ότι σε αυτούς περιλαμβάνονταν και αιτητές ασύλου με ότι αυτό συνεπάγεται, κατά την ίδια, για το μέλλον της Κύπρου.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι κάποιοι έχουν φύγει από τη χώρα τους με τη δικαιολογία ότι εκεί βρίσκονται σε κίνδυνο και έρχονται στη δική μας χώρα θέτοντας σε κίνδυνο τους πολίτες της χώρας.

Όπως ανέφερε είναι επιβαρυντικό στοιχείο για κάποιο που αιτείται φιλοξενία να αδικοπραγεί σε βάρος οργάνων της τάξης  της χώρας που τον φιλοξενεί.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι δεν είναι η ώρα για άτακτες διαδηλώσεις και πρόσθεσε ότι αν δεν περιοριστούν όλοι και δεν δείξουν υπεύθυνη στάση, τότε θα πρέπει σύντομα να ληφθούν μέτρα τα οποία θα είναι πολύ πιο δραστικά, όπως κλείσιμο υποστατικών και επιχειρήσεων.

Επέρριψε ευθύνη στους διοργανωτές της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης λέγοντας ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών για το ότι υπήρξαν επεισόδια κατά την ώρα της κινητοποίησης.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, δεν δικαιολογείται η κράτηση των επτά συλληφθέντων αφού όλοι οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε μακρινή απόσταση από τη σκηνή όπου κάηκε περιπολικό της Αστυνομίας και τραυματίστηκαν αστυνομικοί ενώ δεν υπάρχει άμεση μαρτυρία που να τους συνδέει με τα γεγονότα.

Συνεπώς οι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι δίχως να κατηγορηθούν.

Ωστόσο η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από την Αστυνομία, ενώ καταζητούνται άλλα δύο πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, μετά τα επεισόδια ακολούθησε καταδίωξη των οχλαγωγούντων, οι οποίοι κατευθύνθηκαν στις ευρύτερες περιοχές της Επίχωσης, του Εναέριου και Αγίου Νικολάου σε παρακείμενες οδούς και πάρκα.

 

Νικολαϊδης: Η εθνική τους καταγωγή δεν έχει καμία σχέση

Οι λόγοι προέλευσης της βίας έχουν να κάμουν με την κοινωνική απομόνωση αυτών των παιδιών κι όχι με την εθνική τους καταγωγή δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαίδης απαντώντας στο σχόλιο της Υπουργού Δικαιοσύνης Αίμιλης Γιολίτη. Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαίδης επεσήμανε ότι η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται τονίζοντας ότι πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες που αναγκάζουν αυτά τα νέα παιδιά να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. Ο Νίκος Νικολαίδης έκανε χαρακτηριστικά αναφορά σε εστίες που εκτρέφουν αντικοινωνικές συμπεριφορές και που οδηγούν τους νέους σε αυτοκαταστροφικές, όπως είπε, συμπεριφορές. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού μίλησε με την υπουργό και τον αρχηγό Αστυνομίας ζητώντας συνεργασία αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων και τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις κι όχι να μείνουν στα λόγια.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News