Γιολίτη: Η Αστυνομία….αλλάζει

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως  Έμιλυ Γιολίτη ανέφερε την Τετάρτη ότι η Αστυνομία της Κύπρου αλλάζει, παίρνοντας θέση δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη, με πρώτιστο στόχο να προσφέρει υπηρεσίες στην κοινωνία και τους ανθρώπους της. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι ο αστυνομικός θεσμός αποτελεί περισσότερο από ποτέ, έναν από τους πλέον σημαντικούς μηχανισμούς κοινωνικής σταθερότητας και συνοχής

Σε χαιρετισμό κατά τη γιορτή της προστάτιδας της Αστυνομίας, Αγίας Ειρήνης, που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, η Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε επίσης ότι η Αστυνομία έχει επωμιστεί μαζί με τους λειτουργούς της υγείας βαρύ φορτίο στον αγώνα αντιμετώπισης της ασύμμετρης απειλής που συνιστά η πανδημία, καθώς τα μέλη της Αστυνομίας έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων, που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση.

Απευθυνόμενη προς τα μέλη του σώματος είπε ότι «ο κάθε ένας από εσάς αποτελεί έναν πολύτιμο κρίκο στις συλλογικές προσπάθειες που καταβάλλονται για τον περιορισμό της πανδημίας στην πατρίδα μας, έχοντας κατ΄ επανάληψη υπερβάλει εαυτόν και επιδεικνύοντας ένα αξιοθαύμαστο επίπεδο αφοσίωσης, το οποίο ξεπερνά κατά πολύ την απλή διεκπεραίωση των υπηρεσιακών σας καθηκόντων».

Η Υπουργός Δικαιοσύνης μεταξύ άλλων σημείωσε επίσης ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο η διαδικασία αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, η οποία θα δείξει το δρόμο για τη νέα μορφή που θα πάρει. Περαιτέρω έκανε λόγο για θεμελιώδη τομή που επέρχεται μετά την ψήφιση από τη Βουλή της νομοθεσίας για την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που όπως ανέφερε θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην εκπλήρωση της αποστολής της Πυροσβεστικής και θα την καταστήσει πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης απέτισε φόρο τιμής στους αγνοούμενους και σε όλους όσοι χάθηκαν για το κοινό καλό

Στον δικό του χαιρετισμό ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι ο αστυνομικός θεσμός αποτελεί ίσως περισσότερο από ποτέ προηγουμένως έναν από τους πλέον σημαντικούς μηχανισμούς κοινωνικής σταθερότητας και συνοχής.

Πρόσθεσε ότι οι επικρατούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και η πανδημία του κορωνοϊού, η παγκοσμιοποίηση, η πολυπολιτισμικότητα, η ιλιγγιώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας και φυσικά οι τρέχουσες τάσεις στο έγκλημα και οι νέες εγκληματικές μορφές, έχουν διαμορφώσει ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό, πολύπλοκο και σε κάποιες περιπτώσεις, επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον για τον ίδιο τον Αστυνομικό.

Συνεχίζοντας είπε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αστυνομία πραγματοποίησε με αποτελεσματικότητα τα καθήκοντα που της ανατέθηκαν σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι είναι εξίσου σημαντικές και οι επιτυχίες του σώματος σε διάφορους τομείς πρόληψης και καταπολέμησης του εγκλήματος, που αποδεικνύουν την προσήλωση και την αφοσίωση στα οράματα και στην αποστολή της.

Υπογραμμίζοντας ότι τα μέλη της Αστυνομίας αποτελούν το πολυτιμότερο κομμάτι της Υπηρεσίας, είπε ότι έχοντας επίγνωση ότι ο τρόπος διοίκησης επιδρά στο βαθμό αφοσίωσης και απόδοσης των μελών, λήφθηκαν μέτρα που αποβλέπουν στην αναπτέρωση του ηθικού, στη στήριξη, ευημερία και ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού του αστυνομικού σώματος.

Σε δελτίο Τύπου της Αστυνομίας αναφέρεται ότι εκτός από τη γιορτή της προστάτιδας της Αστυνομίας η 5η Μαΐου, είναι ημέρα μνήμης και τιμής προς τους αγνοούμενους και πεσόντες αστυνομικούς που υπηρέτησαν την Πατρίδα και τη Δημοκρατία, στις κρίσιμες στιγμές των δικοινοτικών ταραχών του ‘63-‘64 και των τραγικών γεγονότων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974, και προς τους Αστυνομικούς και Πυροσβέστες, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του καθήκοντος, εν καιρώ ειρήνης.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ακόμα ότι η προστάτιδα της Αστυνομίας τιμήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας στην παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης, του Αρχηγού του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Αρχηγού Αστυνομίας και της Ηγεσίας της Αστυνομίας.

Αναφέρεται τέλος ότι η Υπουργός, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ και ο Αρχηγός Αστυνομίας, κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών και Πυροσβεστών, που βρίσκεται στο προαύλιο του Αρχηγείου Αστυνομίας και τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.