Γιώργος Λουκαΐδης για πρόταση ΠΓ: Πάταξον μεν, άκουσον δε

Υπομονή στον κόσμο της Αριστεράς συνέστησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ μέχρι να ακούσει το σκεπτικό της πρότασης που θα διαμορφωθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Μιλώντας στον Άστρα ο Γιώργος Λουκαΐδης τόνισε ότι προτού τα μέλη και οι φίλοι του ΑΚΕΛ απορρίψουν την θέση του κόμματος, καλό είναι να μετρήσουν τα δεδομένα. Τους κάλεσε μάλιστα να μην διαμορφώνουν τελεσίδικες θέσεις πριν ακουστεί η άποψη τους.

Δεν επιβεβαίωσε πάντως τις πληροφορίες που θέλουν το όνομα του Ανδρέα Μαυρογιάννη να τίθεται ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο κ. Λουκαΐδης τόνισε ότι το ΑΚΕΛ έκανε ανοίγματα που έχουν το στοιχείο της υπέρβασης αλλά δεν ακυρώνουν το ίδιο το κόμμα. Ανέφερε ότι οι επιλογές που συζητούνται, μπορούν να ηγηθούν της προσπάθειας για προοδευτική αλλαγή .

Επανέλαβε ότι η πρόταση που θα τεθεί στις κομματικές ομάδες βάσης θα διαμορφωθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, τονίζοντας ότι το κάθε μέλος μπορεί να προτείνει οποιοδήποτε άλλο όνομα.

Ο Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι η αξιολόγηση των απόψεων των μελών του ΑΚΕΛ θα γίνει σε νέα συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής και η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 5 Ιουνίου στην έκτακτη παγκύπρια συνδιάσκεψη.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.