Γιώργος Λουκαΐδης: Η Μεσόγειος να επιδιώξει ριζοσπαστικές αλλαγές στο περιφερειακό & διεθνές σύστημα

Ο Βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε ότι η Μεσόγειος θα πρέπει να ακολουθήσει μια εναλλακτική πορεία και να επιδιώξει ριζοσπαστικές αλλαγές στο περιφερειακό και διεθνές σύστημα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει πολλές και σύνθετες προκλήσεις.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ κ. Λουκαϊδης συμμετείχε χθες σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής.

Όπως αναφέρεται, στη συζήτηση για τη γεωπολιτική σημασία της Μεσογείου, ο κ. Λουκαΐδης είπε αν θέλουμε να πετύχουμε το στόχο της μετατροπής της Μεσογείου σε λεκάνη ειρήνης, σταθερότητας, συνεργασίας και ευημερίας θα πρέπει να υπερισχύσει η συνεργασία και όχι ο ανταγωνισμός, η ειρηνική επίλυση διαφορών και όχι η αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση, το διεθνές δίκαιο και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι τα εγωιστικά συμφέροντα και το δίκαιο του ισχυρού.

Επιπρόσθετα, απαντώντας σε Tούρκο Bουλευτή, ο κ. Λουκαΐδης, υπογράμμισε ότι η Τουρκία, ήταν και παραμένει κατοχική δύναμη, η οποία συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες του κυπριακού λαού.

Η χώρα αυτή τόνισε, ακολουθώντας μια άκρως προκλητική και επιθετική πολιτική και στην προσπάθειά της να επιβληθεί ως ηγέτιδα περιφερειακή δύναμη, προβαίνει σε συνεχείς παραβιάσεις της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, δημιουργεί τετελεσμένα στην Αμμόχωστο ενάντια στα σχετικά ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και γενικότερα προκαλεί συνεχώς εντάσεις.

Τέτοιες ενέργειες, υπογράμμισε ο κ. Λουκαΐδης, πλήττουν καίρια τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του κυπριακού προβλήματος, και υπονομεύουν τον στόχο της επίτευξης συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας των λαών της Μεσογείου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.