Γιώργος Νταλάρας: Ό,τι καλύτερο για την Κύπρο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

Έπλεξε το εγκώμιο του ανεξάρτητου υποψηφίου ο σπουδαίος καλλιτέχνης – «Τον χαρακτηρίζει μεγάλο αίσθημα δημοκρατίας»

 

Είναι αρκετοί οι λόγοι για τους οποίους κατεβαίνω με όλη μου την καρδιά στην Κύπρο για να τραγουδήσω στη συναυλία στήριξης του Ανδρέα Μαυρογιάννη στον αγώνα για τις προεδρικές εκλογές. Καταρχάς, γνωρίζω τον άνθρωπο…

Αυτό ανέφερε ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος θα βρίσκεται ανάμεσα σε πληθώρα καλλιτεχνών σήμερα Τετάρτη στις 20:00 στο στάδιο «Ελευθερία» στη Λευκωσία.

Μιλώντας στη «Χαραυγή», ο Γιώργος Νταλάρας είπε πως γνωρίζει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη πολλά χρόνια, όχι μόνο από την Κύπρο, αλλά και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Παρίσι, το Λονδίνο «όταν ο Ανδρέας συμμετείχε στις προσπάθειες των συναυλιών που πραγματοποιούνταν για την κυπριακή τραγωδία, το ζήτημα των αγνοουμένων κ.ά.».

«Έχοντας μια καλή εικόνα για τον άνθρωπο, και γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά του -όντας ο ίδιος διεθνής πολιτικός και διπλωμάτης ο οποίος χειρίζεται τα θέματα της Κύπρου με πολλή προσήνεια και μεγάλο αίσθημα ευθύνης- κατεβαίνω στην Κύπρο με χαρά από τη στιγμή που το ΑΚΕΛ αποφάσισε να στηρίξει έναν τέτοιο άνθρωπο», τόνισε ο Έλληνας καλλιτέχνης, υπογραμμίζοντας το «μεγάλο αίσθημα δημοκρατίας που χαρακτηρίζει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι είναι εξόχως σημαντικό ένας άνθρωπος πολιτισμένος, με την ευρεία έννοια, να μπαίνει στην «αρένα» της πολιτικής, ο Γιώργος Νταλάρας είπε πως «είναι πολύ σωστή η παρατήρηση, και μην ξεχνάτε ότι η πολιτική όπως τη ζούμε και τη βιώνουμε τα τελευταία χρόνια δεν είναι και ό,τι καλύτερο, διότι έχουμε δει σοβαρούς ανθρώπους να επηρεάζονται και εν τέλει να καταστρέφονται».

Άρα, σημείωσε ο κ. Νταλάρας, γνωρίζοντας τον Ανδρέα ως άνθρωπο και ως καλό φίλο είναι εκείνος ο οποίος μπορεί να αντισταθεί στη φθορά της πολιτικής. «Θέλω να τονίσω ότι η πολιτική δεν είναι εκείνο το αντιπαθητικό πράγμα που αντιλαμβάνεται ο κόσμος όταν ακούει για σκάνδαλα. Η πολιτική είναι μία σοβαρή ιστορία που ξεκινά από τις απαρχές της ζωής και της φιλοσοφίας και σίγουρα είναι πολύ χρήσιμη για να φτιάξουμε ευτυχισμένες και προοδευτικές κοινωνίες που θα ατενίζουν το μέλλον με ελπίδα και αποτελεσματικότητα», τόνισε ο τραγουδοποιός, προσθέτοντας ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει τα προσόντα για να ανταποκριθεί με επιτυχία.

Ερωτηθείς αν θυμάται κάτι έντονο μέσα από τη σχέση του με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στο πέρασμα των χρόνων, ο Γιώργος Νταλάρας ανέφερε ότι η ζωή δυστυχώς δεν έχει μόνο καλές στιγμές, αλλά και άσχημες, γεγονότα τα οποία πολλές φορές μας συγκλονίζουν. «Κάτι που θυμάμαι έντονα από τον Ανδρέα και ακόμα με κρατάει και κάθε φορά που τον κοιτάζω συγκινούμαι, είναι η τραγική ιστορία με το θάνατο της γυναίκας του πριν από λίγα χρόνια. Μερικές στιγμές είναι τόσο συγκλονιστικές, που δυστυχώς καλύπτουν όλες τις υπόλοιπες», είπε εμφανώς συγκινημένος ο σπουδαίος καλλιτέχνης, ο οποίος, όπως είπε καταληκτικά, ανυπομονεί να βρεθεί στη σκηνή του στάδιου «Ελευθερία».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα μαζί με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ενώνουν τις φωνές τους Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στο κάλεσμα για προοδευτική αλλαγή. Ανάμεσά τους οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνιου, Μίλτος Πασχαλίδης, Δημήτρης Φανής κ.ά.

Kυριάκος Λοΐζου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy