ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΚΙΣΤΟΣ: Στην Laiko Cosmos Trading αισιοδοξούν για το μέλλον

 

* Η ισοζυγισμένη γκάμα προϊόντων μεταξύ των ντόπιων παραγόμενων και των παγκοσμίου φήμης προϊόντων που εισάγει, αποτελεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της εταιρείας

Ηγετική εταιρεία στον τομέα του χονδρεμπορίου, η Laiko Cosmos Traiding, με ετήσιο τζίρο €55 εκατομμύρια για το 2016, έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για το μέλλον. Κι αυτό  παρά την οικονομική κρίση που ακόμη υφίσταται στον τόπο μας. Για όλα όσα συνθέτουν την εταιρεία και την γκάμα δραστηριοτήτων της, αλλά και για τη σχέση της με τους εργαζομένους της, τις προοπτικές και το μέλλον, μας μιλά ο Γενικός Διευθυντής, Γιώργος Τσακκιστός.

 

 

Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία Laiko Cosmos Trading;

Η Laiko Cosmos Trading ιδρύθηκε το 2012 και είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης που έγινε μεταξύ της Laiko Distributors Ltd και της Cosmos Trading Ltd.

Πού δραστηριοποιείται;

Η Laiko Cosmos Trading είναι εταιρεία πώλησης και διανομής προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Τα εμπορεύματα στα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία είναι προϊόντα τόσο εισαγόμενα όσο και επιτόπιας παραγωγής, τα οποία κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά. Η διανομή καλύπτει όλες τις κατηγορίες προϊόντων, από ξηράς μορφής, ελαφριάς ψύξης και κατάψυξης. Η εταιρεία παρέχει επίσης υπηρεσίες Third party Logistics. Μέσω των διαφόρων ομάδων του τμήματος πωλήσεων η εταιρεία εξυπηρετεί περίπου 3.000 σημεία πωλήσεων αλλά και μέσω των αποκλειστικών αντιπροσώπων εξυπηρέτησης ακόμα περίπου 1.500 σημεία πωλήσεων. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία εξυπηρετεί όλα τα κανάλια αγοράς.

Πόσο προσωπικό εργοδοτεί;

Η εταιρεία σήμερα εργοδοτεί 180 άτομα, άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, για να εξυπηρετούν τις ανάγκες της.

Ποιος ο ετήσιος τζίρος της;

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2016 έχει ανέλθει στα €55 εκατομμύρια.

Πού εδρεύει η εταιρεία;

Η εταιρεία εδρεύει στη Λευκωσία με γραφεία και ένα σύγχρονο κέντρο διανομής. Ταυτόχρονα διαθέτει παραρτήματα στη Λεμεσό, Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο.

Ποιο το μερίδιο αγοράς της;

Η Laiko Cosmos Trading κατέχει ηγετική θέση στο χονδρεμπόριο της Κύπρου, διότι, όπως είπα προηγουμένως, πολλά από τα προϊόντα της κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά και την καθιστούν ουσιαστικό συνεργάτη των πελατών της.

Μπορείτε να μας αναφέρετε τα κύρια brands που διαθέτει στην αγορά;

Η εταιρεία έχει πολλά κύρια προϊόντα, μερικά από τα οποία είναι στα τρόφιμα: Καφές του Λαϊκού, La Vache Qui Rit, Tulip, ION, Strepsils, Hipp, Old El Paso, Pillsbury, Goldies Snacks, Sekep, Lotus, Tsatsakis κ.τ.λ.. Στα κρασιά και αλκοολούχα ποτά Ζιβανία ΛΟΕΛ, Bacardi, Grey Goose, Martini, Bombay, Dewars, Grants, Glenfiddich, Hendricks, Balvenie, Mastic Tears, Amethystos Κρασιά, Κουμανταρία Alasia, Κρασιά Ευάμπελος Γη κ.ά. Στα μη αλκοολούχα ποτά Perrier, Red Bull, El Café, Chino, Χυμός ΛΟΕΛ.

Μιλήστε μας για την πορεία της εταιρείας σας μετά τις δυσκολίες του κουρέματος  το 2013. Πώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα για εσάς;

Όπως είναι γνωστό, η Laiko Cosmos Trading ιδρύθηκε τέλη του 2012. Η περίοδος του κουρέματος και η διάλυση του χρηματοπιστωτικού συστήματός μας την βρίσκει σε μία δύσκολη φάση, η οποία επιδεινώθηκε και με την κατάρρευση των υπεραγορών Ορφανίδη. Όμως παρ’ όλα αυτά η εταιρεία αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διέθετε και ιδιαίτερα τις οικονομίες κλίματος που δημιουργήθηκαν από τη συγχώνευση και πάνω απ’ όλα με τη βοήθεια των εργαζομένων της εταιρείας, μέσα από εντατική δουλειά, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις ιδιαίτερα μεγάλες δυσκολίες και σήμερα ατενίζουμε με ιδιαίτερη αισιοδοξία το μέλλον. Όπως είπα και προηγουμένως, σήμερα η εταιρεία μας έχει καταστεί μια σημαντική μονάδα του χονδρεμπορίου.

Ποια είναι η σημερινή εικόνα της οικονομικής ευρωστίας της εταιρείας;

Όπως προανέφερα ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μας το 2016 ήταν γύρω στα €55 εκατομμύρια και πρέπει να πω ότι παρά την οικονομική κρίση, οι ρυθμοί ανάπτυξης της είναι ιδιαίτερα υψηλοί που μας δημιουργούν μια ιδιαίτερη αισιοδοξία για το μέλλον.

Πρόσφατα, με την αλλαγή στο σκηνικό και με τις αντιπροσωπείες να αλλάζουν χέρια, είδαμε την ευελιξία της εταιρείας σας στο να αντικαταστήσει το χαρτοφυλάκιό της με νέα Premium Brands. Ποιοι είναι οι παράγοντες που έχουν συμβάλει;

Είναι γεγονός ότι συχνά διάφορες αντιπροσωπείες αλλάζουν χέρια για διάφορους λόγους. Μετά από μία 20χρονη συνεργασία με την Pernod Ricard, η εταιρεία αποφάσισε την αποχώρηση της γκάμας των προϊόντων της. Ο συγκεκριμένος προμηθευτής αντιπροσώπευε το 10% του μεικτού κέρδους της εταιρείας και φυσικά διαχειριστήκαμε αυτήν την απώλεια δίχως να δημιουργήσουμε οποιαδήποτε αναστάτωση στο προσωπικό μας. Τουναντίον, με ψυχραιμία και συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αντικαταστήσουμε την απώλεια με νέα Premium Brands. Πιστεύω αυτό έγινε δυνατό λόγω της πείρας που έχει η εταιρεία μας στη διαχείριση και ανάπτυξη αλκοολούχων ποτών, στην τεχνογνωσία του προσωπικού μας και στην καλή φήμη που δημιουργήσαμε.

Μιλήστε μας για τις δύο νέες συνεργασίες σας. Τι περιλαμβάνει η γκάμα με τα νέα Premium Brands;

Από τις αρχές Μαΐου η εταιρεία μας έχει προχωρήσει στη σύναψη δύο νέων συνεργασιών με τις παγκοσμίου εμβέλειας εταιρείες, την Bacardi και την William Grant & Sons. Η William Grant & Sons διαθέτει διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες όπως τα Glenfiddich, Grant’s, Hendricks, Drambuie, Balvenie, Monkey Shoulder κ.ά.. Η Bacardi με το ομώνυμο προϊόν Bacardi, Grey Goose, Martini, Bombay Sapphire, Bacardi, Eristoff, Breezer, Dewars. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι με τα προϊόντα αυτά η εταιρεία μας θα ενισχύσει ακόμα πιο πολύ την επιβλητική της παρουσία στην αγορά.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα και σε ποια κατεύθυνση σάς οδηγεί σήμερα ο ανταγωνισμός;

Το μεγαλύτερό μας πλεονέκτημα είναι η ισοζυγισμένη γκάμα προϊόντων μας μεταξύ των ντόπιων παραγόμενων προϊόντων μας και των παγκοσμίου φήμης προϊόντων που εισάγουμε. Προσπάθειά μας είναι η ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των προϊόντων/μαρκών μας για να μην έχουμε ιδιαίτερη εξάρτηση από κάποιο προϊόν. Ταυτόχρονα, το άρτια εκπαιδευμένο μας προσωπικό και η τεχνογνωσία τους μάς δίνουν επιπρόσθετη δύναμη στην αγορά.

Ποια είναι τα best selling brands της εταιρείας;

Είναι πολύ τιμητικό για εμάς το γεγονός ότι τα best selling brands μας είναι ντόπια προϊόντα με μακρόχρονη ιστορία. Αυτά δεν είναι άλλα από τον Καφέ του Λαϊκού με μια ζωή 70 χρόνων και ηγετική θέση στην κατηγορία του, ως επίσης και η Ζιβανία της ΛΟΕΛ που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα όχι μόνο από τους Κύπριους καταναλωτές, αλλά βρίσκουμε ότι έχει ιδιαίτερη εκτίμηση και από τους τουρίστες αλλά και από καταναλωτές στο εξωτερικό.

 

20170702.Pdf - Adobe Acrobat Pro 20170702.Pdf - Adobe Acrobat Pro

 

 

Ηγετική εταιρεία στον τομέα του χονδρεμπορίου 

Τι νέο να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον από την Laiko Cosmos Trading;

Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον τόσο της εταιρείας μας όσο και των προϊόντων μας. Έχουμε διάφορα πλάνα με ένα και κύριο στρατηγικό στόχο: να παραμείνουμε ηγετική εταιρεία στον τομέα του χονδρεμπορίου, κτίζοντας τόσο ντόπιες αλλά και διεθνείς μάρκες μέσω ενός πολύ καλά εκπαιδευμένου προσωπικού με κύριο στόχο την ικανοποίηση του καταναλωτή.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy