Γιορτές χωρίς εισοδήματα για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους

Με άδειες τσέπες θα περάσουν τις γιορτές χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι και δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων, αφού οι αιτήσεις τους βρίσκονται στο περίμενε εδώ και μήνες (κάποιων από το 2020!). Μάλιστα, πολλοί οι οποίοι επιχείρησαν να πάνε στα γραφεία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, προκειμένου να παρακαλέσουν τους αρμόδιους να επισπεύσουν τις διαδικασίες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο του κράτους αφού τους έκλεισαν ραντεβού για… τον Φεβρουάριο του 2023!

Η ΕΚΥΣΥ με χθεσινή της ανακοίνωση κατήγγειλε συγκεκριμένες περιπτώσεις, καλώντας παράλληλα τους αρμοδίους να απαντήσουν στο ακόλουθο αμείλικτο ερώτημα: «Τι γιορτές θα περάσουν και φέτος (οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων), κυρίως με τις σαρωτικές αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, στον ηλεκτρισμό και στη θέρμανση; Η πιο ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού εξαιτίας της αναλγησίας της κυβέρνησης που δεν φρόντισε να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα, θα δυσκολευτεί για άλλη μια φορά και θα περάσει ένα δύσκολο χειμώνα», προστίθεται.

Η ΕΚΥΣΥ παραθέτει στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι άτομα τρίτης ηλικίας τα οποία απέκτησαν δικαίωμα για κοινωνική σύνταξη από τον Ιούνιο του 2022 (δηλαδή εδώ και έξι μήνες) και έχουν υποβάλει έγκαιρα τα χαρτιά τους, ακόμη βρίσκονται στο περίμενε. Το ίδιο ισχύει και για πρόσωπα, τα οποία απέκτησαν δικαίωμα για θεσμοθετημένη σύνταξη από τον Αύγουστο, πρόσωπα τα οποία έκαναν αιτήσεις από τον Ιανουάριο (11 μήνες) για σύνταξη ανικανότητας και θα εξεταστούν από το δευτεροβάθμιο ιατρικό συμβούλιο, πρόσωπα τα οποία έκαναν αιτήσεις για σύνταξη ανικανότητας από τον Ιούνιο, πρόσωπα τα οποία έκαναν αιτήσεις για σύνταξη χηρείας από τον Αύγουστο κ.τ.λ.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΥΣΥ έστειλε επιστολή στο αρμόδιο Υφυπουργείο, χωρίς όμως να λάβει οποιαδήποτε απάντηση μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.