Γιορτή των Ανθεστηρίων 2023 στην Πάφο στις 11-13 Μαϊου

Με έναν πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, η Πάφος οργανώνει και φέτος τη γιορτή της άνοιξης και των λουλουδιών, τα «Ανθεστήρια» 2023 στις 11-13 Μαϊου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου την εκδήλωση, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πάφου και ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος Πάφου, ως συνεχιστές μιας μακράς παράδοσης 85 και πλέον χρόνων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση με φωτογραφικό υλικό, το οποίο απεικονίζει την ιστορία των ανθεστηρίων στην Πάφο. Όπως αναφέρεται τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν την Πέμπτη 11 Μάη, η ώρα 7.30μ.μ., και θα λειτουργεί από τις 9 – 2.30μ.μ. και από τις 6.00-8.00μ.μ. την Παρασκευή και από τις 9.00π.μ. – 1.00μ.μ. το Σάββατο, .ον Πολυχώρο Πολιτισμού « Παλιά Ηλεκτρική ».

Την Παρασκευή 12 του Μάη, η ώρα 8.30μ.μ., θα δοθεί στην Πλατεία Kennedy συναυλία της Ήβης Αδάμου και τετραμελούς ορχήστρας με τη συμμετοχή και δύο χορευτών.

Το Σάββατο 13 τη Μάη θα πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος της γιορτής των Ανθεστηρίων στο Ιακώβειο Γυμναστήριο, στις 6.30 το απόγευμα, με πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, υπό τη διεύθυνση του Ζαχαρία Ευαγγέλου.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει την παρουσίαση του άρματοςτης Θεάς Αφροδίτης, κατασκευές από εκπαιδευτήρια της Πάφου, θεατρικό δρώμενο από το Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου και μουσικό μέρος, από το Μουσικό Σχολείο Πάφου.

Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 6.30μ.μ., θα γίνει η πομπή και ακολούθως, η αναβίωση καλλιτεχνικά, της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα και η Εναλλαγή των Εποχών( διασκευή του Ομηρικού Ύμνου προς τη Θεά Δήμητρα ).

Θα συμμετέχουν ομάδα μαθητών/τριών αποτελούμενη από 19 μαθήτριες και μαθητές του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου και παιδιά του Μουσικού Σχολείου Πάφου, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy