Γιουβέντους: «Ψαλίδι» για 4 μήνες

Η περικοπή των μισθών κρατάει τον «ποδοσφαιρικό πλανήτη» ζεστό. Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα…

Παρακάτω είναι το δελτίο τύπου του συλλόγου Juventus: 


« Η Juventus S.p.A. γνωστοποιεί, λόγω της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης για την υγεία, η οποία εμποδίζει την εκτέλεση της αθλητικής δραστηριότητας, ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους παίκτες και τον προπονητή της πρώτης ομάδας σχετικά με την αποζημίωσή τους για το υπόλοιπο της τρέχουσας περιόδου σπορ.

Η συμφωνία προβλέπει τη μείωση των μισθών για τις μηνιαίες πληρωμές του Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2020. Τις προσεχείς εβδομάδες θα οριστικοποιηθούν οι μεμονωμένες συμφωνίες, όπως απαιτείται από τους ισχύοντες κανονισμούς.

Οι οικονομικές και χρηματοοικονομικές επιπτώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2019/2020.

Εάν οι αθλητικοί αγώνες της τρέχουσας σεζόν συνεχίσουν, η Εταιρεία και τα μέλη θα διαπραγματευτούν με καλή πίστη οποιεσδήποτε προσθήκες στα τέλη με βάση την επανέναρξη και την πραγματική συμπλήρωσή τους.

Η Γιουβέντους θα ήθελε να ευχαριστήσει τους παίκτες και τον προπονητή για το αίσθημα ευθύνης που εμφανίζεται σε μια δύσκολη κατάσταση για όλους.»