Γήπεδο Λεμεσού: Ζητούν διαφάνεια στη διαχείριση, απορρίπτουν το όνομα εταιρείας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Διαφάνεια και χρηστή διοίκηση στη διαχείριση του νέου γηπέδου Λεμεσού απαιτούν τα κόμματα, τα οποία είναι αρνητικά στο ενδεχόμενο να φέρει το όνομα ιδιωτικής εταιρίας.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, στην οποία παρουσιάστηκαν τα σχέδια για απευθείας ανάθεση της διαχείρισης του γηπέδου σε εταιρεία η οποία συστάθηκε από τα τρία σωματεία της Λεμεσού (ΑΕΛ, Απόλλωνα και ΑΡΗ), τα οποία θα το χρησιμοποιούν ως έδρα.

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, είπε ότι ζητήθηκε γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία και την Έφορο Κρατικών Ενισχύσεων για το κατά πόσο ο Οργανισμός έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της διαχείρισης του γηπέδου στα τρία σωματεία. Ανέφερε επίσης ότι αναμένεται γνωμάτευση από λογιστική και ελεγκτική εταιρεία, η οποία επιλέγηκε μετά από διαγωνισμό, για το θέμα του αγοραίου ενοικίου του γηπέδου. Όπως είπε, η γνωμάτευση αναμένεται να κατατεθεί στον Οργανισμό εντός των ερχόμενων τεσσάρων εβδομάδων.

Από την πλευρά της η Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων, Στέλλα Μιχαηλίδου, είπε ότι σε περίπτωση που η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας είναι θετική, οι προϋποθέσεις οι οποίες θα τεθούν από το γραφείο της είναι να τηρούνται οι κανόνες των κρατικών ενισχύσεων και να καταβάλλεται αγοραίο ενοίκιο, το οποίο θα οριστεί από εμπειρογνώμονες.

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, υπέδειξε πάντως ότι με τη νομοθεσία ο μόνος που μπορεί να δώσει έγκριση για κρατική ενίσχυση είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρξει γραπτή έγκριση από την ΕΕ, η Υπηρεσία του θα την ενημερώσει για το θέμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.