Γκάφα μεγατόνων από Υπουργείο Παιδείας

Ακυρώθηκαν οι σημερινές προγραμματισμένες εξετάσεις του νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3.30 αναμενόταν να δώσουν εξετάσεις οι εκπαιδευτικοί με σκοπό το διορισμό τους στα  Δημόσια σχολεία.

Ωστόσο φαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, κάπου μπερδεύτηκε… και ανέβασε τα θέματα πριν καλά καλά παρακαθήσουν οι εξεταζόμενοι..

Δεν πέρασε πολλή ώρα όμως, από τη στιγμή που ανέβηκαν, και κάποιος πρέπει να κατάλαβε την γκάφα που είχε συμβεί και έτσι κατέβασαν αμέσως τα θέματα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τα θέματα αναρτήθηκαν πιο γρήγορα στη διαδικτυακή ιστοσελίδα του Υπουργείου μετά από λάθος των λειτουργών.

Εν τούτοις οι εξετάσεις της Δευτέρας, 6 Νοεμβρίου, σε Φυσική, Χημεία, Πληροφορική, Θρησκευτικά και Φυσική Αγωγή ακυρώνονται. Ωστόσο, αναμένονται να ανακοινωθούν οι νέες ημερομηνίες εξέτασης μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα μπορούν να ετοιμαστούν νέα εξεταστικά δοκίμια.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη διαταχθεί διοικητική έρευνα προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι του λάθους και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν.

 

 

Ας δώσουν εξηγήσεις στους υποψηφίους

Υπόθεση σκανδάλου φαίνεται να είναι, η δημοσιοποίηση των θεμάτων από το Υπουργείο Παιδείας πριν από την ώρα των εξετάσεων. Το γεγονός και μόνο ότι οι λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας είχαν τα θέματα πριν από την έναρξη των εξετάσεων είναι για να διερωτάται κανείς κατά πόσον μπορούμε ως πολίτες να εμπιστευόμαστε τα αξιοκρατικά κριτήρια της κυβέρνησης από την εισδοχή υποψηφίων των Παγκυπρίων εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέχρι και την πρόσληψη εκπαιδευτικών στο δημόσιο.

Screenshot_20171106-151040p

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy