Γκαγκάριν “καλεί” Μπακογιάννη: Άγαλμα στο κέντρο της Αθήνας για τον πρώτο κοσμοναύτη;

Την τοποθέτηση αγάλματος στο κέντρο της Αθήνας ως φόρο τιμής στον πρώτο άνθρωπο που ταξίδεψε στο διάστημα ζητά με επίσημο αίτημά του στον Δήμο Αθηναίων, ελληνικός σύλλογος αποφοίτων πανεπιστημίων που σπούδασαν στη Ρωσία την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Με επιστολή προς το Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη ο σύλλογος ζητά την τοποθέτηση ανάγλυφου στο κτίριο της ΕΡΤ στην πλατεία Ρηγίλλης, που θα παραχωρηθεί από τους αποφοίτους.
«Στόχος να τιμηθεί ο Γκαγκάριν στην Αθήνα, ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα καθότι είχε ανακηρυχθεί και επίτιμος πολίτης της» επισημαίνει στο Sputnik ο Χρήστος Τρικαλινός, μέλος του συλλόγου, συνταξιούχος καθηγητής φυσικής και διδακτορικός φοιτητής στη Μόσχα επί Σοβιετικής Ένωσης.

Όπως μας εξήγησε, το νεοκλασικό της ΕΡΤ στο κέντρο της Αθήνας δεν επελέγη τυχαία καθώς κατά την επίσκεψη του Γκαγκάριν στην ελληνική πρωτεύουσα το 1962, στεγαζόταν εκεί ο ελληνοσοβιετικός σύνδεσμος φιλίας.
«Το ανάγλυφο θα φιλοτεχνηθεί αφιλοκερδώς από μέλος της ομάδας μας» τονίζει.
Η Ένωση αποφοίτων έχει ζητήσει ραντεβού με τους ανθρώπους του Δήμου, ενώ το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε κάποια από τις προσεχείς συνεδριάσεις.

 

«Ελπίζουμε στη θετική απάντηση του Δήμου» προσθέτει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα του συλλόγου υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος.
Με σχετική επιστολή ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος και καθηγητής του ΕΚΠΑ Ιωάννης Δαγκλής ζητά από τον Δήμαρχο Αθηναίων να εγκρίνει το σχετικό αίτημα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.