Γκάπριελ: Η Γερμανία θα αντιταχθεί σε μια πολιτική τύπου «Πρώτα η Αμερική»

Η Γερμανία θα αντιταχθεί σε μια βιομηχανική πολιτική τύπου «Πρώτα η Αμερική», υπό το πρόσχημα των κυρώσεων, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ζίγκμαρ Γκάπριελ.

Στη δήλωσή του σχετικά με το νομοσχέδιο για τις κυρώσεις στη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη εβδομάδα, η οποία δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Γκάπριελ αναφέρει επίσης ότι «η προτεραιότητά μας είναι να ξεπεράσουμε την κρίση της Ουκρανίας και να διατηρήσουμε την πολιτική πίεση που προκαλούν στη Μόσχα οι κυρώσεις».

«Αυτό είναι δυνατό μόνο αν παρουσιάσουμε ένα ενιαίο μέτωπο και συνεργαστούμε», προσθέτει.  

Παράλληλα σημειώνει ότι υπάρχει ακόμη χρόνος.

«Προφανώς, ο Πρόεδρος Τραμπ δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σχετικά με το εάν ή πώς σχεδιάζει να ενισχύσει τις κυρώσεις στη Ρωσία. Σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο προβλέπει διαβουλεύσεις με εμάς τους Ευρωπαίους πριν συμβεί αυτό», αναφέρεται.

Ο κ. Γκάπριελ προσθέτει ότι αυτή η ευκαιρία θα αξιοποιηθεί το έπακρο και ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον για αυτό το θέμα και θα εκφράσει τις ανησυχίες του με μεγάλη σαφήνεια.