Γλυκοκοιτάζει το άνοιγμα των malls και των εκκλησιών η Κυβέρνηση μετά τις πιέσεις

Δεύτερες σκέψεις για μερικό άνοιγμα εμπορικών κέντρων και εκκλησιών φαίνεται να δημιουργούνται στην κυβέρνηση, έπειτα από πιέσεις και αντιδράσεις.

Διαβάστε επίσης: 

Αυτό είναι το πλάνο εμβολιασμού στην Κύπρο – Όλες οι πληροφορίες (πίνακες)

Οι ιδιοκτήτες των εμπορικών κέντρων είχαν τηλεδιάσκεψη το πρωί με τον Υπουργό Υγείας Κωσταντίνο Ιωάννου και εξέφρασαν το αιτήμα τους για επαναλειτουργία των malls. Ο υπουργός με τη σειρά του θα μεταφέρει τα αιτήματα των ιδιοκτητών στους επιδημιολόγους οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το απόγευμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδιοκτήτης του εμπορικού κέντρου My Mall Limassol Ανδρέας Χατζημιτσήs, δήλωσε στη StockWatch ότι βασικότερο τους αίτημα είναι να λειτουργήσουν μόνο τα 600 καταστήματα που υπάρχουν στα εμπορικά κέντρα και όχι οι χώροι εστίασης.
Πρόσθεσε ότι ο Υπουργός τους άκουσε πολύ προσεκτικά και ότι η τελική απόφαση θα επικυρωθεί αύριο στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Έχουν γίνει επίσης εισηγήσεις για περαιτέρω αυστηροποίηση των κανονισμών που αφορούν τα άτομα ανά τετραγωνικό, αλλά και άλλα μέτρα που θα ληφθούν, ώστε να καταστεί δυνατή η ασφαλής επαναλειτουργία τους. Οι ιδιοκτήτες έχουν προτείνει να υπάρχει επιπλέον αστυνόμευση για την ορθή λειτουργία με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα, και να επωμιστούν οι ίδιοι το επιπλέον κόστος των μισθών των αστυνομικών που θα εποπτεύουν την τήρηση των μέτρων.

Να σημειωθεί ότι χθες οι ιδιοκτήτες και οι εκπρόσωποι των πέντε malls, εξασφάλισαν και τη στήριξη των κομμάτων μετά από συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ και τηλεδιάσκεψη με το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, καθώς επίσης και τη στήριξη των εργοδοτικών οργανώσεων ΚΕΒΕ και ΟΕΒ.

Την ίδια ώρα ολοκληρώθηκε και η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που είχε αποκλειστικό θέμα το άνοιγμα των ναών το διάστημα των εορτών, όπου φαίνεται να υπάρχει απόλυτη ομοφωνία από πλευράς των αρχιερέων. Ο μητροπολίτης Πάφου δήλωσε ότι θα ζητηθεί να επανεξεταστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο ώστε οι πιστοί να παρευρίσκονται στις εκκλησίες στις μεγάλες γιορτές αλλά και τις Κυριακές. Όπως είπε, ο Αρχιεπίσκοπος εξουσιοδοτήθηκε να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του μεταφέρει τη θέση της Ιεράς Συνόδου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.