Γλύτωσε από την πτώχευση η Blue Air – Λειτουργεί με καθεστώς προστασίαςΜε απόφαση Δικαστηρίου της Ρουμανίας η αεροπορική εταιρεία Blue Air εξασφάλισε για τους επόμενους 18 μήνες, τουλάχιστο, καθεστώς προστασίας από πτώχευση.

H Blue Air,  η οποία διατηρεί βάση και στην Κύπρo αιτήθηκε την προστασία  λόγω των πιέσεων από πιστωτές της που θα μπορούσαν, ιδιαίτερα μετά και την κρίση του Covid-19, να οδηγήσουν σε πολύ δυσμενή αποτελέσματα. Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, τα έσοδα της Blue Air μειώθηκαν περισσότερο από €100 εκατ.

Οπως αναφέρει ο Φιλελευθερος, το καθεστώς που εξασφάλισε η Blue Air, της επιτρέπει να συνεχίσει τις δραστηριότητές της και να εξασφαλίζει για τους επόμενους 18 μήνες έσοδα, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψει καθυστερημένες οφειλές στους πιστωτές ή να επιστρέψει ναύλα κ.τ.λ. στους επιβάτες της.

 

Στην Κύπρο,σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Blue Air είχε ήδη προχωρήσει σε διευθετήσεις σταδιακής αποπληρωμής οφειλών με τους δύο κύριους συνεργάτες προς τους οποίους συσσωρεύτηκαν κάποιες οφειλές. Οι διευθετήσεις αυτές έχουν λειτουργήσει μέχρι τώρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Με την καθήλωση του στόλου της λόγω του Covid-19, η Blue Air ενέταξε σε προγράμματα το 90% του προσωπικού της. Ξεκίνησε να πετά εκ νέου σταδιακά τον Ιούνιο σε ελάχιστους προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, ενώ πετά περίπου στους μισούς από τους 100 προορισμούς που πετούσε πριν την κρίση. Μεταξύ αυτών επαναλειτούργησε και τη βάση στην Κύπρο με σύνδεση, πέραν της Ρουμανίας με Αθήνα και Θεσσαλονίκη.