ΓΝ Λάρνακας: 25χρονος απεβίωσε κατά τη διάρκεια χειρουργείου

Πέθανε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης σε απόστημα δοντιούΘανατική ανάκριση για τις συνθήκες θανάτου 25χρονου από την Ινδία κατά τη διάρκεια χειρουργείου που θεωρείται ρουτίνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης σε απόστημα δοντιού στις 22 Απριλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται πλέον από την Αστυνομία. Ο 25χρονος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στις 20 Απριλίου με πόνους στο στόμα λόγω αποστήματος σε δόντι και αφού εξετάστηκε, του δόθηκε εξιτήριο με φαρμακευτική αγωγή. Δύο μέρες αργότερα, όμως, επέστρεψε στο νοσοκομείο με επιδεινωμένη κατάσταση και αφόρητους πόνους και κρίθηκε αναγκαία η άμεση εισαγωγή του στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο νεαρός πέθανε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ενώ ήταν σε αναισθησία!

Ήδη έχει ξεκινήσει θανατική ανάκριση με ένορκη δήλωση αστυνομικού, ούτως ώστε να διαφανεί η ακριβής αιτία θανάτου και εάν ο θάνατος προήλθε από ιατρικό λάθος ή από λάθος στη χορήγηση του αναισθητικού.

Όπως πληροφορούμαστε, έχει προκύψει θέμα και με τη νεκροψία, η οποία διενεργήθηκε ενάμιση μήνα μετά το θάνατο, στις 3 Ιουνίου, λόγω του γνωστού προβλήματος με την ιατροδικαστική υπηρεσία και την άρνηση των ιατροδικαστών να διενεργούν νεκροτομές κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα μας ο δικηγόρος της οικογένειας του θανόντος, Πιέρος Ζαπούνης, το πτώμα δεν συντηρήθηκε κανονικά, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εικόνα με μούχλα και μύκητες, κάτι που ενδεχομένως να επηρεάσει και την πορεία της θανατικής ανάκρισης. Η νεκροψία δεν κατέδειξε ακριβή αιτία θανάτου, η οποία θα διαφανεί από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Τάσος Περδίος