ΓΝ Πάφου: Άρχισε δειγματοληψία από ασθενείς της Μονάδας Αιμοκάθαρσης

Άρχισε σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο η δειγματοληψία από όλους τους ασθενείς που βρίσκονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα ασθενή της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Δρ. Λάκη Γιουκκά Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Γιουκκάς ανέφερε πως “άρχισε η δειγματοληψία των ασθενών που βρίσκονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα της Μονάδας Αιμοκάθαρσης”, προσθέτοντας πως “αυτή θα ολοκληρωθεί σε διάστημα των τριών ημερών”.

Σύμφωνα με τον κ. Γιουκκά, οι ασθενείς που ανέρχονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα ανέρχονται σε έντεκα .

Επιπρόσθετα, σημείωσε πως το προσωπικό της Μονάδας Αιμοκάθαρσης συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά με προστατευτική στολή και μάσκα. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με την Επιδημιολογική Μονάδα, επειδή το προσωπικό της Μονάδας έχει εξοπλιστεί με κανονικές στολές και μάσκες, θεωρείται προστατευμένο.

Είπε ακόμη πως ο ασθενής στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου που προσεβλήθη με κορωνοϊό, παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου με κάποια συμπτώματα και στάλθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου επιβεβαιώθηκε τελικά χθες ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy