Γονατίζουν τους πολίτες οι χρεώσεις τραπεζών και ο ΥΠΟΙΚ σφυρίζει αδιάφορα…

Γονατίζουν τους πολίτες οι τράπεζες με την εκτόξευση των χρεώσεων των υπηρεσιών τους, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν το 900%.

Ενδεικτικά, για την απλή πιστωτική κάρτα που έχει ο μέσος πολίτης, από 10 ευρώ θα πληρώνει πλέον 12,5 ευρώ, αύξηση της τάξεως του 25%, ενώ η έκδοση βιβλιαρίου επιταγών από 25 ευρώ αυξάνεται κατά 60% και φθάνει τα 40 ευρώ. Η εξόφληση λογαριασμών κοινής ωφελείας σκαρφαλώνει στα 5 ευρώ, από τα 2 ευρώ που κόστιζαν. Το τέλος για ανάληψη μετρητών από το ταμείο αυξάνεται κατά 900% και η μάξιμουμ χρέωση για ανάληψη μετρητών από το ταμείο από 2 ευρώ φθάνει τα 5.
Για τα έξοδα διαχείρισης τρεχούμενου λογαριασμού μέχρι 3.000 ευρώ το τέλος αυξάνεται από 3 ευρώ σε 6, αύξηση 100%, ενώ για λογαριασμούς πάνω από 10.000 ευρώ ή εκατομμύριο η αντίστοιχη αύξηση διαχείρισης των εξόδων από 35 γίνεται 50 ευρώ, αύξηση 43%.

«Η κυβέρνηση κάνει πλάτες στις τράπεζες», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «κάθε μέρα που περνά οι πολίτες αντιλαμβάνονται το μέγεθος του οικονομικού και κοινωνικού εγκλήματος που διέπραξαν οι κυβερνώντες με το κλείσιμο και το ξεπούλημα του Συνεργατισμού». Η ανακοίνωση καταλήγει με την ανησυχία, «πώς θα βρουν το δίκαιό τους οι πολίτες όταν είναι εκτεθειμένοι στην αυθαιρεσία των τραπεζών και η κυβέρνηση με την απραξία της εκτρέφει αυτή την αυθαιρεσία;»

Η υποκριτική στάση που τηρεί το κυβερνών κόμμα στα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα αποτυπώνεται και στις αυξήσεις των τραπεζών, αλλά και στις δηλώσεις του κ. Αβ. Νεοφύτου. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κάλεσε χθες τις τράπεζες να ακυρώσουν τις αποφάσεις τους, δείχνοντας τη «συμπόνια» τους στα «χτυπήματα που δέχονται οι ευάλωτες ομάδες»! Ο κ. Νεοφύτου θα μπορούσε να αποταθεί στον Υπουργό Οικονομικών καλώντας τον να παρέμβει και να ακυρώσει τις αποφάσεις των τραπεζών, καθώς υπάρχει νόμος από το 2017 που επιτρέπει στον εκάστοτε υπουργό να ρυθμίζει τις τιμές των χρεώσεων που επιβάλλουν οι τράπεζες.

Κωστής Πιτσιλλούδης

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.