Γονείς απείλησαν εκπαιδευτικούς σε Γυμνάσιο στη Λάρνακα – Τι αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ

Απαράδεχτο περιστατικό σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Λάρνακας με γονείς να απειλούν εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του Άστρα, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί εφάρμοζαν τα πρωτόκολλα αναφορικά με παιδιά που ήταν επαφές κρουσμάτων, τα οποία έπρεπε να έχουν στην κατοχή τους αρνητικό αποτέλεσμα σε PCR τεστ για να εισέλθουν στο σχολείο. Ωστόσο τα παιδιά δεν προέβησαν σε μοριακή εξέταση και οι γονείς αντέδρασαν.

Ο κ. Πολυβίου έδωσε παράλληλα διευκρινίσεις για την πληροφορία ότι διευθυντής έδιωξε από το σχολείο εμβολιασμένα παιδιά, εξηγώντας ότι οι μαθητές ήταν επαφές κρούσματος και ότι οι καθηγητές έκαναν το λάθος που τους έστειλαν στο σπίτι.

Πρόσθεσε ότι όταν έγινε αντιληπτό το λάθος, τα παιδιά επέστρεψαν την επόμενη μέρα στο σχολείο.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις γονέων για τη χρήση μάσκας στα Δημοτικά Σχολεία, ο κ. Πολυβίου τόνισε ότι μαθητές που έφεραν προστατευτική μάσκα και ο διπλανός τους ήταν κρούσμα δεν κόλλησαν, ενώ οι γύρω του που ήταν χωρίς μάσκα, βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.