Γράμμα από περήφανο απόφοιτο του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τα άλλα πανεπιστήμια είναι ότι πιο λαμπερό και φωτεινό υπάρχει στην Κυπριακή Δημοκρατία από το καιρό της ίδρυσης της.

Τα Πανεπιστήμια μας αντιστέκονται κόντρα στο σκοταδισμό, στο ρατσισμό, στο σεξισμό, στο εθνικισμό που δείχνουν κατά καιρούς πολιτικά πρόσωπα και σύνολα.

Το 1998 όταν συμπλήρωσα την φόρμα εισδοχής σε Πανεπιστήμια είχα πολλές επιλογές.

Αν ήθελα να πάω εξωτερικό να σπουδάσω θα πήγαινα, διότι οι γονείς μου παρόλο πρόσφυγες ήταν έτοιμοι να μου δώσουν την καλύτερη εκπαίδευση.

Μετά από προσωπική έρευνα αποφάσισα τρεις επιλογές.

Πρώτη επιλογή Πανεπιστήμιο Κύπρου και Διοίκηση Επιχειρήσεων, διότι οι καθηγητές/τριες που είχε το Πανεπιστήμιο ήταν και είναι από τους πρώτους/ες στα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα.

Δεύτερη επιλογή το ΑΤΙ με κατεύθυνση την Πληροφορική με την προοπτική να φύγω για Αμερική και να μην επιστρέψω.

Τρίτη επιλογή ήταν τα κρατικά πανεπιστήμια της Γαλλίας αφού μιλούσα άπταιστα γαλλικά πριν 25 χρόνια.

Την Ελλάδα δεν την έβαλα σαν επιλογή αφού γνωρίζοντας τον εαυτό μου θα πήγαινα και δεν θα τέλειωνα ποτέ.

Πέρασα Πανεπιστήμιο Κύπρου και δεν το μετάνιωσα ΠΟΤΕ.

Καθηγητές και τόσα άλλά διοικητικά στελέχη αλλάζουν την ζωή της νεολαίας Θετικά σε καθημερινή βάση και οφείλουμε να τους δείχνουμε το απαραίτητο σεβασμό.

Δεν ήμουν άριστος φοιτητής.

Ομως, τα μαθήματα που μου άρεσαν καθόρισαν το μέλλον μου όπως Emarketing, Ηγεσία, Γλώσσα Προγραμματισμού, Νευρωνικά Δίκτυα, Έρευνα κα.

Ναι, υπάρχουν ατασθαλίες και κάποια πρόσωπα που δεν εφαρμόζουν χρήστη διοίκηση. Να βρεθούν, να καταδικαστούν από δικαστήριο και να φύγουν από όλα τα Πανεπιστήμια.

ΑΛΛΑ αυτά τα εμετικά σχόλια και οι αισχροί χαρακτηρισμοί που ακούσαμε από συγκεκριμένο βουλευτή στην Βουλή και το τσουβάλιασμα όλων των ακαδημαϊκών, των διοικητικών, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.

Όλοι γνωρίζετε σε ποιον αναφέρομαι και δεν χρειάζεται ούτε καν να αναφέρω το όνομα του.

Οι ακαδημαϊκοί μας παράγουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΑΣΗΣ γνώση, έρευνα και καινοτομία, με τους περισσότερους να έχουν πιο χαμηλούς μισθούς από την Ευρώπη και Αμερική.

Ναι, ο ελεγκτής να κάνει την δουλειά.
Αλλά η δουλειά του σταματάει στο να ελέγξει και να ενημερώσει. Είμαι επίσης ένας από αυτούς που έχουν πει να του δώσει το κράτος περισσότερο προϋπολογισμό για να ερευνήσει τις υποθέσεις που αποφεύγει να κάνει.

Δεν είναι δουλειά του να εισηγείται τροπολογίες χωρίς καμία έρευνα και μελέτη. Ούτε το αλάθητο του παπά δεν έχει.

Αν η τροπολογία του 30% περνούσε την περασμένη εβδομάδα θα κατέστρεφε μια ολόκληρη βιομηχανία, που τα τελευταία χρόνια έχει φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία και τον Κυπριακό λαό.

Ούτε λόγος να συγκρίνουμε τα διαβατήρια με τις χρηματοδοτήσεις των ερευνητικών προγραμμάτων.

Για όσους ανέφεραν ότι τα ερευνητικά προγράμματα είναι μέρος της δουλειάς κάθε καθηγητή και άρα φτάνει ο μισθός τους, τότε δεν γνωρίζουν ότι είναι έξτρα δουλειά δυστυχώς.

Δεν είναι λεφτά που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να κλείσουμε άλλες τρύπες της παιδείας, παραλείψεις και λάθη της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

ΥΓ1 Για μια ακόμη φορά κάποιοι βουλευτές κάνουν ρεζίλι το θεσμό του Βουλευτή με το λόγο και τις ανακρίβειες τους.

ΥΓ 2 Ο Αλεξάνδρα Ατταλίδου έχει δίκαιο που αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στα 500 καλύτερα του κόσμου και να το έχουν υπόψη τους όσοι μιλούν ισοπεδωτικά, με το Χαράλαμπο Θεοπέμπτου να εξηγεί πολύ σωστά το ρόλο των ερευνητικών προγραμμάτων.

ΥΓ3 Ο Χριστός Χριστοφίδης και το ΑΚΕΛ έβαλαν τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση με το Γιώργο Λουκαΐδη πολύ σωστά να λέει ότι κάποιοι έχασαν το μέτρο.

Panis Pieri
Δημοσιογράφος Τεχνολογίας & Καινοτομίας

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.