Γραμμές κύπριων συγγραφέων: Αιμίλιος Σολωμού, Νένα Φιλούση, Γιώργος Νικολάου, Λουίζα Παπαλοΐζου

Γραμμές κύπριων συγγραφέων

Γραμμές κύπριων συγγραφέων για τον μήνα Αύγουστο σε όλο τον Ορίζοντα. Με παρουσίαση συγγραφέων μέσα από καινούργια κείμενα τους αλλά και με αποσπάσματα από παλαιότερα βιβλία κυπρίων συγγραφέων. Μαζί με ένα μικρό αφιέρωμα σε κείμενα –παρεμβάσεις του Τεύκρου Ανθία και Θοδόση Πιερίδη που τα 50 χρόνια από θάνατο τους γίνονται αφορμή για να μιλήσουμε ξανά για αυτούς, να δούμε ξανά το έργο τους, να διαβάσουμε την άποψη τους για θέματα που παραμένουν σύγχρονα.

Γραμμές κύπριων συγγραφέων όχι γιατί κλείνουμε την σκέψη στην παγκόσμια λογοτεχνία. Αντίθετα. Είναι αναγκαία η επικοινωνία και η επαφή με την κλασική αλλά και σύγχρονη ξένη πεζογραφία. Νιώθουμε όμως πως η λογοτεχνία κυπρίων χρειάζεται συνεχή προβολή και στήριξη. Για να μπορέσει να φτάσει στον αναγνώστη όπου πια θα κριθεί από τον ίδιο, όπως όλα τα βιβλία που διαβάζει.

Αρχή αυτή την Κυριακή 12 Αυγούστου με ανέκδοτα διηγήματα του Αιμίλιου Σολωμού και της Νένας Φιλούση, ένα κείμενο από το υπό έκδοση βιβλίο του Γιώργου Νικολάου Άτιτλα Κείμενα (Εκδόσεις Το Ροδακιό) και προδημοσίευση από το μυθιστόρημα της Λουίζα Παπαλοΐζου  Το βουνί.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.