Γραμμή βοήθειας 1440: Κάθε 32 λεπτά υπάρχει μια κλήση για περιστατικά βίας

Κάθε 32 λεπτά υπάρχει μια κλήση για βοήθεια από θύμα ενδοοικογενειακής βίας στον αριθμό 1440 ανέφερε η διευθύντρια του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών του κοινωνικού φύλου Σουζάνα Παύλου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ακόμα ότι μέσα σε 6 χρόνια (από το 2010-2016) 28 γυναίκες και κορίτσια έπεσαν θύματα γυναικοκτονίας. Αυτό αντιστοιχεί σε 4 θανάτους το χρόνο, δηλαδή ένα θάνατο κάθε 3 μήνες.

Η κ. Παύλου τόνισε ότι σκοπός της εκστρατείας «Ισότητα των φύλων: μέχρι το 100» στόχο έχει την ισοτιμία των γυναικών σε όλους τους τομείς. Όπως είπε διεκδικούν την εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της ανάκαμψης της κρίσης εξαιτίας της πανδημίας και των βουλευτικών εκλογών θέλουν να θέσουν το θέμα της ισότητας των φύλων ως προτεραιότητα. Επισήμανε ότι η ισότητα και η στήριξη όλων των γυναικών είτε πρόκειται για μετανάστριες, για γυναίκες με αναπηρίες και συνταξιούχες, είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Επίσης η Σουζάνα Παύλου σημείωσε ότι οι αρμόδιοι πρέπει να δουν οριζόντια το θέμα των δικαιωμάτων της γυναίκας.

Όπως είπε δεν γίνεται το 2021 να υπάρχει 40% χάσμα στις συντάξεις μεταξύ γυναικών και ανδρών, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένες γυναίκες να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο φτώχειας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.