Γριβική δεξιά και Χριστοδουλίδης πίεσαν ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ

Ιδιαίτερης σημασίας φαίνεται να είναι η τύχη που θα έχει η τροπολογία του ΑΚΕΛ για καταψήφιση κάθε κονδυλίου που προορίζεται για απόδοση τιμών στον Γρίβα, καθώς προέκυψαν εξελίξεις της τελευταίας στιγμής όταν ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ έκαναν πίσω και δεν δέχονται αποκοπή αλλά σταύρωμα του κονδυλίου.

Μάλιστα, δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη να ζήτησε από τα τρία κόμματα που τον στηρίζουν να κάνουν πίσω, κάτι που απέρριψε μιλώντας στη χθεσινή Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ.

Ο Πανίκος Λεωνίδου ανέφερε ότι οι τεχνοκράτες της Βουλής τούς ενημέρωσαν πως μέσα στις κοινωνικές παροχές είναι και το θέμα των τιμών προς τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και γι’ αυτό, όπως είπε, θα το σταυρώσουν. Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, ξεκαθάρισε ότι τα τρία κόμματα έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κοινό κονδύλι Γρίβα – Μακαρίου.

Μάλιστα, ο Αρ. Δαμιανού ανέφερε ότι χθες το απόγευμα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου τούς ενημέρωσε ότι αποσύρεται ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ από την κοινή τροπολογία, γιατί θεωρούν ότι με τον τρόπο που είναι διατυπωμένη ενδέχεται να υπάρχουν κονδύλια που αφορούν τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ και ανησυχούν μπας και κατά λάθος αποκοπούν τέτοια κονδύλια.

Ο κ. Δαμιανού ανέφερε ότι η κα Ερωτοκρίτου μιλούσε όχι μόνο εκ μέρους του ΔΗΚΟ, αλλά και της ΕΔΕΚ και της ΔΗΠΑ. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ εξέφρασε θλίψη, κάνοντας λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες. Διερωτήθηκε μάλιστα αν θα τιμάται ο Γρίβας από την 1η Μαρτίου σε περίπτωση εκλογής του Νίκου Χριστοδουλίδη στον προεδρικό θώκο. Επίσης, κάλεσε το ΔΗΚΟ να αποφασίσει ποια είναι η πολιτική του θέση. Απαντώντας, ο Πανίκος Λεωνίδου ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ άλλαξε θέση γιατί υπάρχει ασάφεια αναφορικά με το συγκεκριμένο κονδύλι. Σημείωσε ότι το ΔΗΚΟ τιμά τον αγώνα της ΕΟΚΑ και των αντιστασιακών, λέγοντας πως δεν πρέπει να μηδενίζουν τους αγώνες του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.