Γυμνάσιο Δροσιάς: Κάνουν μαθήματα κάτω απο τα κιόσκια και σε κοντέινερ

Θα κατέβουν σε απεργία αν δεν έχουν απάντηση μέχρι την επόμενη εβδομάδα

Προβλήματα υπερπληθυσμού μαθητών αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Δροσιάς. Δεν υπάρχουν τμήματα, οι μαθητές κάνουν μάθημα κάτω από τα κιόσκια, δεν υπάρχουν ειδικές αίθουσες, υπάρχει διαρροή νερών όταν βρέχει, πέντε τμήματα είναι μετακινούμενα και τα διαλείμματα οι μαθητές είναι με τις βαλίτσες στους ώμους.

Πρόβλημα υπάρχει και στο Νηπιαγωγείο Δροσιάς με 27 παιδιά σε κάθε τάξη, ενώ η αίθουσα «κοντέινερ» δεν πληροί συνθήκες υγιεινής.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο Γυμνάσιο και στο Νηπιαγωγείο Δροσιάς ήταν ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν χθες ενώπιον της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Χατζηγιάννης, “είμαστε στο ίδιο έργο θεατές για έναν ολόκληρο χρόνο”.

Σημείωσε ότι επειδή πρόκειται για τουρκοκυπριακή περιουσία, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν οι οποιεσδήποτε αναπτύξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Γυμνάσιο Δροσιάς, λόγω υπερπληθυσμού, υπάρχουν μαθητές οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν στις τάξεις. Οι μαθητές κάνουν μάθημα κάτω από τα κιόσκια Όπως λέχθηκε από τον εκπρόσωπο των γονέων του γυμνασίου, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το Γυμνάσιο Δροσιάς είναι ο υπερπληθυσμός.

Ενώ σημείωσε ότι, “δεν υπάρχουν τμήματα, οι μαθητές κάνουν μάθημα κάτω από τα κιόσκια, δεν υπάρχουν ειδικές αίθουσες, υπάρχει διαρροή νερών όταν βρέχει, πέντε τμήματα είναι μετακινούμενα και τα διαλείμματα οι μαθητές είναι με τις βαλίτσες στους ώμους”. Πρόσθεσε ωστόσο ότι έχουν στείλει επιστολές τόσο στη Σχολική Εφορεία όσο και στο Υπουργείο Παιδείας και ενώ τους είπαν ότι θα δουν το θέμα, δεν έγινε κανένα βήμα. Τόνισε επίσης ότι εάν δεν λάβουν απάντηση μέχρι την επόμενη εβδομάδα, θα προχωρήσουν σε απεργία.

Από την πλευρά της η Τεχνική Υπηρεσία ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν γνώριζαν ότι μπορούν να κάνουν επέκταση σε σχολείο το οποίο υπάγεται σε τουρκοκυπριακή περιουσία. Κτιριακά προβλήματα και στο Νηπιαγωγείο Δροσιάς Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κ. Γεωργίου ανέφερε ότι πρόβλημα υπάρχει και στο νηπιαγωγείο της Δροσιάς μέσα στο οποίο τοποθετούνται 27 παιδιά σε κάθε τάξη. Διερωτήθηκε ωστόσο γιατί τοποθετήθηκε -όχι δωμάτιο- αλλά “κοντέινερ” το οποίο δεν πληροί συνθήκες υγιεινής για τα παιδιά και γιατί δέχθηκαν επιπλέον 6 παιδιά πέραν των 75.

Σημειώνεται ότι τοποθετήθηκε ως προσωρινή λύση στο εν λόγω νηπιαγωγείο, λυόμενη αίθουσα για τη δημιουργία επιπλέον τμήματος. Ο κ. Γεωργίου σημείωσε ωστόσο ότι ο Υπουργός Παιδείας θα έπρεπε να είχε παραστεί στη χθεσινή συνεδρία για να απαντήσει σε ερωτήματα τα οποία αφορούν θέματα υγείας και ασφάλειας στα σχολεία, μετά και το προχθεσινό συμβάν με την απαγωγή δύο μαθητών. “Θα έπρεπε το υπουργείο να μας περιγράψει ποια είναι η κατάσταση”, ανέφερε.

 

Κάλια Ανδρέου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.