Γυμνή διαμαρτυρία ακτιβιστών στη Βαρκελώνη για τα δικαιώματα των ζώων

«Πόσες ακόμα ζωές για ένα ακόμα παλτό;» το ερώτημα των ακτιβιστών

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματα των ζώων επέλεξαν Ισπανοί ακτιβιστές, οι οποίοι την Κυριακή ξάπλωσαν γυμνοί και καλυμμένοι με ψεύτικο αίμα, σε κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης.

Barcelona-Protest-3

Μια εκ των ακτιβιστών, που διαμαρτύρονταν για τη χρήση γούνας και δέρματος στα καταναλωτικά αγαθά, κρατούσε ένα πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν το ερώτημα: «Πόσες ακόμα ζωές για ένα ακόμα παλτό;».


Η διαμαρτυρία διορφανώθηκε από τους «Anima Naturalis» μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων στην Ισπανία και τη νότια Αμερική.

Barcelona-Protest-2

Στις φωτογραφίες, που κάνουν τον γύρο του κόσμου, οι διαμαρτυρόμενοι φαίνονται να ξαπλώνουν σαν είναι νεκροί, ο ένας πάνω στον άλλον, γυμνοί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με την PETA, περισσότερο από το 85% των γουνών που πωλούνται προέρχονται από ζώα σε φάρμες, τα οποία είναι φυλακισμένα σε κλουβιά σε όλη τους τη ζωή, πριν σκοτωθούν για τη γούνα και το δέρμα τους. Μάλιστα, υπολογίζεται πως περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ζώα σκοτώνονται σε όλο τον κόσμο για το δέρμα τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.