Γυναίκα κρίσιμα με κορωνοϊό υπέγραψε έγγραφο με το οποίο αρνείται να διασωληνωθεί

Το φαινόμενο άρνησης διασωλήνωσης ασθενούς με κορωνοϊό με νομική παρέμβαση, φαίνεται πως έκανε την εμφάνιση του και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Φιλελεύθερος, γιατροί δημόσιου νοσηλευτηρίου της Κύπρου βρίσκονται με δεμένα χέρια μετά από αίτημα ασθενούς η οποία νοσηλεύεται με κορωνοϊό, να μην διασωληνωθεί σε περίπτωση που η κατάστασή της επιδεινωθεί.

Πρόκειται για μια περίπλοκη υπόθεση καθώς η συγκεκριμένη ασθενής, όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, νοσηλεύεται ανεμβολίαστη ενώ αρχικά δεν επιθυμούσε νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της φαίνεται πως επιβαρύνθηκε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί νοσηλεία, όπως και έγινε. Εντούτοις, κατά τη νοσηλεία της στο δημόσιο νοσοκομείο, η ασθενής ζήτησε εξ αρχής από τους γιατρούς να μην τη διασωληνώσουν σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, αναφέρεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στην οποία έκανε δηλώσεις ο νομικός Χρίστος Τριανταφυλλίδης, μόνο με παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα αλλά και συγγενών μπορεί να εκδοθεί διάταγμα δικαστηρίου, έτσι ώστε οι ιατροί να πράξουν το καθήκον τους.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.