Γυναίκες υπαξιωματικοί της ΕΦ: Διαμαρτυρία έξω από Προεδρικό και ψήφισμα στον Αναστασιάδη

Ψήφισμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρέλαβε από τις γυναίκες υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, οι οποίες μαζί με τις οικογένειες τους και τον δικηγόρο τους, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, υποστηρίζοντας ότι τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης και διάκρισης στην εργασίας τους, λόγω φύλου, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Ιωσήφ απευθυνόμενος στα πρόσωπα που συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πολιτείας και του Προέδρου Αναστασιάδη προσωπικά για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι γυναίκες υπαξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς.

Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι την ερχόμενη Τετάρτη η Επίτροπος Διοικήσεως έχει συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας.

«Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τη δεκαετία του 1990 και έτυχε σε αυτή τη Κυβέρνηση να το διαχειριστεί. Σας διαβεβαιώνω ότι θα το διαχειριστεί», υποστήριξε ο κ. Ιωσήφ, ισχυριζόμενος ότι η Κυβέρνηση ενεργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους πάντα υπό τη νομική καθοδήγηση της Νομικής Υπηρεσίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy