Γυναικοκτονία – Γλυκά Νερά: Η πρόταση του εισαγγελέα για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Κόλαφος για τον καθ΄ομολογίαν γυναικοκτόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά , Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είναι η εισαγγελική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 12ος Τακτικός Ανακριτής που διενήργησε την κύρια έρευνα για την υπόθεση που συντάραξε την κοινή γνώμη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βρετανία από όπου καταγόταν η  Καρολάιν, φαίνεται να έκλεισε την ανάκριση σε βάρος του προσωρινά κρατούμενου 33χρονου πιλότου. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι αντιμέτωπος με τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της θανάτωσης ζώου, καθώς και με δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.


Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακριτικό γραφείο εκλήθη ο συνήγορος του κατηγορούμενου ο οποίος υπέγραψε το πέρας της ανάκρισης. Μετά από αυτό η δικογραφία θα εισαχθεί στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο αφού λάβει την εισήγηση εισαγγελέα θα αποφανθεί με βούλευμα του για την παραπομπή του κατηγορούμενου.

Για την ύπαρξη συνεργού

Με τα δεδομένα που έχει στα χέρια του ο ανακριτής δεν προκύπτει εμπλοκή άλλου προσώπου ή συνεργού στη δολοφονία με ασφυκτικό θάνατο της άτυχης 20χρονης. Από τα τελευταία στοιχεία που ανέμενε ο ανακριτής από τις άρσεις τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου φαίνεται να μην προκύπτει καμία ένδειξη που θα οδηγούσε είτε σε κλήση του κατηγορουμένου σε συμπληρωματική απολογία είτε σε εστίαση σε συγκεκριμένο θέμα που θα επέβαλε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

Μεταξύ των στοιχείων που ανέμενε ο δικαστικός λειτουργός ήταν σχετικά με τις κλήσεις που έγιναν τη νύχτα της δολοφονίας, αλλά και αναφορικά με την κάρτα μνήμης της κάμερας ασφαλείας στον χώρο του σπιτιού και τον χρόνο απενεργοποίησης της. Ωστόσο, ουδέποτε έλαβε έγγραφο σχετικά με τις κλήσεις, αλλά ούτε και από την κινέζικη εταιρία κατασκευής της κάμερας, η οποία φαίνεται πως δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.