Την παραγγελία ακόμη 36 αεροσκαφών τύπου Airbus A380, μια συμφωνία που αναμένεται να κοστίσει 16 δισεκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει την προμήθεια 20 αεροσκαφών και άλλων 16 με option αγοράς, ανακοίνωσε η Emirates.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ο στόλος των A380 της Emirates χρησιμοποιεί τουρμπίνες κατασκευασμένες από τις Engine Alliance και Rolls-Royce, με την Emirates να βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης της τελικής παραγγελίας.
 
Αναφέρεται ότι τα νέα αεροσκάφη θα αρχίσουν να παραδίδονται στην Emirates από το 2020 και έπειτα και ο συνολικός στόλος της εταιρείας θα ανέρχεται στα 178 αεροσκάφη τύπου Α380, με την Emirates να έχει ήδη 101 τέτοια στο δυναμικό της και προστίθεται ότι η συνολική αξία της συμφωνίας ξεπερνά τα 60 δισ. δολάρια και αποτυπώνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στο πρόγραμμα Α380.
 
Το μνημόνιο συνεργασίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ντουμπάι υπέγραψε ο Σεΐχης Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλους της Emirates, ενώ μαζί του βρέθηκε και ο John Leahy, COOC της Airbus.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνεργασία της Emirates με την Airbus διαρκεί εδώ και δεκαετίες. Η Emirates είναι μακράν η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο όσον αφορά τον στόλο των Α380, έχοντας σήμερα σε λειτουργία 101 τέτοια αεροσκάφη.