2018 ξυπνητήρια!

Του Τάσου Περδίου

Σε μια κοινωνία με στοιχειώδη αντίληψη και αντανακλαστικά, το 2018 θα έπρεπε να είναι μια χρονιά άκρως αποκαλυπτική. Ακόμα και για τους πιο δύσπιστους, πέραν από το στενό μαντρί των εθνικόφρονων σωματείων, όπου κάθε φορά που παριστάνει τον οργισμένο ο Αναστασιάδης στέκονται προσοχή και τραγουδάνε τον Εθνικό Ύμνο, αυτά που έγιναν θα έπρεπε να είναι αρκετά για να ρίξουν τις μάσκες που επιμελώς προσπαθεί να κρατήσει στα πρόσωπα το επιτελείο μαζικής παραπλάνησης του Προεδρικού και της Πινδάρου. Το 2018 ήταν η χρονιά που παίχθηκε ενώπιόν μας η κακόγουστη θεατρική παράσταση με φινάλε το πτώμα του Συνεργατισμού να κατασπαράζεται. Ήταν η χρονιά κατά την οποία, όπως ευκρινώς και χωρίς παρερμηνείες αποκαλύφθηκε από τις καταθέσεις στην Ερευνητική Επιτροπή, από τη στιγμή που πέρασε ο Συνεργατισμός στα χέρια του Χάρη Γεωργιάδη ήταν ωσάν και η διαχείριση ήταν reunion των συμμαθητών με τα έξοδα της δεξίωσης ευγενική χορηγία από όλους εμάς τα κορόιδα.

Κανονικά αυτά που ήρθαν στο φως για τον Συνεργατισμό και το αδίστακτο ξεπούλημα αυτού του τεράστιου οικοδομήματος και περιουσιακού στοιχείου ολόκληρου του κυπριακού λαού σε λίγους και εκλεκτούς, θα έπρεπε να ήταν από μόνα τους αρκετά για να καταλήξουμε: Αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο αδίστακτη νεοφιλελεύθερη πολιτική μηχανή που έχει δει ο τόπος από ιδρύσεως της Δημοκρατίας. Όποιος δεν έχει καταλάβει μετά το αίσχος του Συνεργατισμού, δεν έχει καμία δικαιολογία πλέον. Πολύ απλά επειδή γύρω μας το πάρτι συνεχίζεται.

Η φορτική και εξωφρενική επιμονή του Υπουργού Οικονομικών να τυλιχτεί η CYTA σε κορδελίτσες και να δοθεί δωράκι πολυτελείας στα γεράκια που γυροφέρνουν, με αποτέλεσμα τα 750 εκατομμύρια ευρώ που μπήκαν στα ταμεία του κράτους τα τελευταία 15 χρόνια να μπουν στις τσέπες των υψηλών προσώπων της τάξης του υπουργού μας τα επόμενα χρόνια. Οι απροκάλυπτες μεθοδεύσεις τους για εξυπηρέτηση, ή, για την ακρίβεια, ακόμα πιο δουλική εξυπηρέτηση των ξενοδόχων με τα νομοσχέδια για παραχώρηση διάφορων υπηρεσιών στα ξενοδοχεία σε ιδιωτικές εταιρείες. Η αναίσχυντη ένεση εκατομμυρίων στις μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οικογένειες που κατέχουν τις αντιπροσωπείες καινούργιων αυτοκινήτων με αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, το οποίο θα κάνει τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων να ψάχνουν υγιή και δυνατά γαϊδούρια για να κυκλοφορούν.

Οποιαδήποτε καλή θέληση απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση και οποιεσδήποτε αμφιβολίες για το πραγματικό της πρόσωπο θα έπρεπε να εκλείψουν μετά από όσα τραγικά, καταθλιπτικά, εξοργιστικά έγιναν μόνο το 2018. Στη θέση αυτών μπορεί να υπάρξει μόνο ένα συμπέρασμα: Αυτοί, συστηματικά και συντονισμένα επιχειρούν να ολοκληρώσουν ό,τι δεν είχαν προλάβει την πρώτη δεκαετία αξιοποιώντας στο έπακρον τις ιδανικές συνθήκες που τους προσέφερε η οικονομική κρίση και τα εγκλήματα των «καλύτερων τραπεζιτών στον κόσμο»: Τη δημιουργία ενός κοινωνικοοικονομικού συστήματος στο οποίο οι πολλοί εργαζόμενοι οι οποίοι παράγουν τον πλούτο θα υποταχθούν πλήρως στους πολύ λίγους που τον καρπώνονται.  Και το πλήρες και ανελέητο ξεπούλημα του εναπομείναντος δημόσιου πλούτου στους λίγους, πλούσιους και εκλεκτούς…

 

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy