ΑΚΕΛ: Ο διορισμός Ερωτοκρίτου έπληξε τον θεσμό, ο Ιωνάς θα τον αποτελειώσει

302

Τις ανησυχίες του ΑΚΕΛ ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου πόρρω απέχει από το να είναι η καλύτερη επιλογή για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα συμμερίζεται και μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, ανέφερε σε δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Σύμφωνα με τον Γ. Λουκαΐδη, η εφημερίδα «Αλήθεια» επιτέθηκε χθες στο ΑΚΕΛ επειδή διαφωνεί με τη δεδομένη, όπως φαίνεται, πρόθεση του Προέδρου Αναστασιάδη να διορίσει στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και πρώην ηγετικό στέλεχος του ΔΗΣΥ, κ. Ιωνά Νικολάου.

«Αν οι επικριτές μας βγουν λίγο πιο έξω από τον μικρόκοσμο του Προεδρικού και της Πινδάρου, θα αντιληφθούν ότι τις ανησυχίες του ΑΚΕΛ συμμερίζεται και μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, η οποία επίσης πιστεύει ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου πόρρω απέχει από το να είναι η καλύτερη επιλογή για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα» απαντά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Μάλιστα τονίζει πως στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα απαιτείται μια προσωπικότητα εγνωσμένης επιστημονικής νομικής κατάρτισης, μια προσωπικότητα με βίο και πολιτεία ήθους και ακεραιότητας, μια προσωπικότητα με εχέγγυα αντικειμενικότητας και αδιαμφισβήτητης αμεροληψίας και ανεξαρτησίας.

Ο Γ. Λουκαΐδης τόνισε πως σε αντίθεση με τα πιο πάνω αναγκαία χαρακτηριστικά που πρέπει να διακρίνουν τον Γενικό Εισαγγελέα, ο κ. Ιωνάς Νικολάου στην πολιτική σταδιοδρομία του πολιτεύτηκε με φανατισμό και εμπάθεια. «Έγινε συνώνυμο της συναγερμικής αλαζονείας αλλά και της ημετεροκρατίας. Τη θεσμική ευαισθησία-ευθιξία, από παντιέρα, ο κ. Νικολάου τη μετέτρεψε σε κουρελόπανο όταν ο ίδιος ανέλαβε το αξίωμα του Υπουργού» πρόσθεσε.

Ο Γ. Λουκαΐδης θύμισε πως ως Υπουργός, ο Ιωνάς Νικολάου συνέδεσε το όνομά του με κραυγαλέες αποτυχίες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Με το θεσμικό ρατσισμό στην Αστυνομία και τις δολοφονίες γυναικών και παιδιών, που συγκλόνισαν τον τόπο και τον εξανάγκασαν σε παραίτηση. Με την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές, όπου για χρόνια μετρούσαμε αυτοκτονίες, βιασμούς και ξυλοδαρμούς. Καθώς και με πολλές άλλες αποτυχίες και ανεπάρκειες».

Αν ο διορισμός του κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου στην Εισαγγελία, ως άριστου των αρίστων, έπληξε καθοριστικά το θεσμό, η επιλογή του κ. Ιωνά Νικολάου θα τον αποτελειώσει κατέληξε ο Γ. Λουκαΐδης.