Αμετανόητος ο Ν. Χ. Αναστασιάδης, μας βγαίνει και κούπα άπανη!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

«Αν εμπλέκομαι με οποιονδήποτε τρόπο στις αποκαλύψεις του Al Jazeera, θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν και θα παραιτηθώ», δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κατηγορώντας το ΑΚΕΛ για «ανηθικότητα». Ποιος; Ο Νίκος Χρυσάνθου Αναστασιάδης. Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική απομόνωση και την πίεση που νιώθει ο κ. Αναστασιάδης, αλλά τα γεγονότα είναι εκεί και βοούν. Δεν χρειάζεται να υπάρξουν αποκαλύψεις από το Al Jazzera για να διαπιστωθούν οι πολιτικές του ευθύνες. Σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα βρισκόταν ούτε λεπτό στη θέση του Προέδρου εάν αποκαλυπτόταν ότι αποδέχθηκε να ταξιδέψει οικογενειακώς με το ιδιωτικό τζετ του Σαουδάραβα σεΐχη για διακοπές στις Σεϊχέλλες ενώ στη συνέχεια δόθηκε υπηκοότητα στον σεΐχη και σε άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Είναι «αμόλυντος» και «άμωμος», λέει ο Πρόεδρος, αλλά είναι υπό τη δική του προεδρία και τη δική του ψήφο που δόθηκαν «χρυσά» διαβατήρια σε απατεώνες και φοροφυγάδες. Είναι με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που έχουν εγκριθεί αιτήσεις του πρώην δικηγορικού του γραφείου, ιδιοκτησία τώρα των θυγατέρων του. Από τις πολιτογραφήσεις που ενέκρινε στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι που επωφελήθηκαν οικονομικά -παρέχοντας νομικές και άλλες υπηρεσίες και διαμερίσματα σε πύργου- συγγενικά του πρόσωπα πρώτου βαθμού. Ο Πρόεδρος δεν βλέπει τίποτα μεμπτό και δηλώνει ότι ο «γαμπρός μου είναι ένα καταξιωμένο παιδί που ασχολείται κατά κύριο λόγο με οικιστικά ακίνητα. Έχουν ανεγείρει μόνο μια πολυώροφη οικοδομή που θα απευθύνετο σε επενδυτές. Δηλαδή πλέον θα πούμε επειδή κάποιος είναι Πρόεδρος απαγορεύεται στους γαμπρούδες του να ασχολούνται με οτιδήποτε; Πρέπει να είναι άνεργοι;»

Ούτε οι συμπέθεροι έπρεπε να μείνουν απένταροι, γι’ αυτό και είχαν προνομιακή πληροφόρηση στο κούρεμα φυγαδεύοντας τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Ούτε ο Αρχιεπίσκοπος έπρεπε να μείνει παραπονούμενος, γι’ αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο αποχαρακτήρισε το εκκλησιαστικό τεμάχιο από αρχαίο μνημείο για να ανεγερθεί ξενοδοχείο πάνω στις αρχαιότητες. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είναι ηθικά και αμόλυντα, ενώ το ΑΚΕΛ επειδή τα καταγγέλλει συμπεριφέρεται ανήθικα!

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γνωρίζει πολύ καλά ως δικηγόρος ότι η παραδοχή και η απολογία ελαφρύνει τη θέση του κατηγορούμενου και θα έπρεπε ήδη να είχε πει το mea culpa. Προφανώς, όμως, μένει αμετανόητος…