Αν είστε µάγκας κύριε Αβέρωφ ζητήστε παραίτηση Αναστασιάδη

145

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Η επικοινωνιακή προσπάθεια του προέδρου του ∆ΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να µετατοπίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης ∆ΗΣΥ για τη διάλυση του Συνεργατισµού, µε την εισήγησή του για διάλυση της Βουλής, υποτιµά τη νοηµοσύνη και τη λογική των πολιτών.
Ο πρόεδρος του ∆ΗΣΥ κ. Αβ. Νεοφύτου γνωρίζει πολύ καλά ότι στην Κύπρο έχουµε προεδρικό σύστηµα διακυβέρνησης και όχι κοινοβουλευτικό. Αντί λοιπόν να ζητά διάλυση της Βουλής και πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θα ήταν πειστικός ο κ. Αβέρωφ εάν καλούσε είτε τον Υπουργό Οικονοµικών σε παραίτηση, είτε τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη σε πρόωρες προεδρικές εκλογές.

Η παραίτηση της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη θα είχε λογική και αποτέλεσµα. Είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα έπραξε µετεκλογικά για το θέµα του Συνεργατισµού, αλλά και για άλλα σοβαρά θέµατα, όπως και για το Κυπριακό. Εκείνη που πήρε τις αποφάσεις και οδήγησε τον Συνεργατισµό σε διάλυση είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Άλλωστε και το οµόφωνο πόρισµα της τριµερούς Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισµό επιρρίπτει συγκεκριµένες βαριές ευθύνες στους κυβερνητικούς χειρισµούς που έγιναν από το 2013 και µετά, κατονοµάζοντας τον Υπουργό Οικονοµικών και άλλα διευθυντικά στελέχη του Συνεργατισµού. Από τη στιγµή που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε πλήρη εµπιστοσύνη στον Υπουργό Οικονοµικών, τότε παραδέχεται ότι οι αποφάσεις για τον Συνεργατισµό λήφθηκαν µε τη δική του γνώση και συγκατάθεση.

Εάν λάβουµε υπόψη και τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργού Οικονοµικών, οι οποίοι έλεγαν και διαβεβαίωναν δηµόσια ότι ο Συνεργατισµός δεν αντιµετώπιζε προβλήµατα και ότι µετά τις δύο αναδιαρθρώσεις ήταν βιώσιµος και θα επέστρεφε πίσω στα µέλη του, τότε υπάρχει σοβαρός πολιτικός λόγος να παραιτηθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη, η οποία κορόιδεψε τον κυπριακό λαό για να υφαρπάξει την ψήφο του.

Συνεπώς, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αν θέλει να κάνει µαγκιές, τότε να ζητήσει την παραίτηση του Προέδρου και να γίνουν προεδρικές εκλογές. Έχει ακόµη ένα λόγο να το πράξει για να είναι και υποψήφιος και να διεκδικήσει και την προεδρία τους κράτους, αφού ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει…!

Μας έχεις Like στο Facebook ;