Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματαΔεν είναι η πρώτη φορά που εκεί στον Δήμο Λεμεσού, όταν βρεθούν αντιμέτωποι με επικρίσεις και επισημάνσεις που αφορούν λανθασμένες ενέργειες ή παραλείψεις τους, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μέσα από επιγραμματικές ανακοινώσεις και απαντώντας χωρίς όμως να δίνουν απαντήσεις.

Διαπιστώνεται, δυστυχώς, ότι ο Δήμος Λεμεσού έχει αναγάγει σε προσφιλή τακτική αυτό τον τρόπο αντίδρασης, χωρίς προφανώς να αντιλαμβάνεται ότι αυτός που μένει εκτεθειμένος στα μάτια και τη συνείδηση των πολιτών είναι ο ίδιος ο δήμος.

Οι πολίτες της Λεμεσού, εδώ και αρκετό καιρό και μάλιστα μετά και από μια σειρά λανθασμένων χειρισμών (εσκεμμένα ή μη) αλλά και αποφάσεων που έχουν ληφθεί από το δήμο σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους ίδιους αλλά και γενικότερα την πόλη, το λιγότερο που αισθάνονται είναι ότι υποτιμάται η νοημοσύνη τους.

Και τα αρνητικά αισθήματα του κόσμου απέναντι στους ιθύνοντες του δήμου γίνονται ακόμα πιο έντονα καθώς διαπιστώνουν ότι όχι μόνο αποφεύγουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους εκεί και όταν έχουν υποχρέωση να το κάνουν, αλλά παραπέμπουν για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στους προκατόχους τους. Κι αυτό επιχειρείται και στο ζήτημα που έχει προκύψει με το «Λάμπουσα».

Είναι έκδηλο ότι ο δήμος, για μια ακόμα φορά αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στην ουσία του θέματος και να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Θεωρώντας ότι το όλο θέμα αφορά άμεσα και επιτακτικά τους σημερινούς ιθύνοντες του δήμου, αναμένουμε ότι επιτέλους χωρίς υπεκφυγές και αποποίηση ευθυνών θα δοθούν απαντήσεις στα πιο κάτω συγκεκριμένα ερωτήματα:

  1. Γιατί αφέθηκε χωρίς επιτήρηση το «Λάμπουσα» το τελευταίο εξάμηνο του 2019;
  2. Είναι αλήθεια ή όχι ότι έγιναν βανδαλισμοί στο σκάφος, ότι έχουν παραβιαστεί οι πόρτες του και έχουν κλαπεί εξαρτήματα και εξοπλισμός;
  3. Είναι αλήθεια ότι έχει εισχωρήσει αρκετό νερό στα ύφαλα και έχει καλύψει μερικώς τη μηχανή του;
  4. Είναι γεγονός ότι για ολόκληρο το 2018 (με εξαίρεση ένα μήνα) και για ολόκληρο το 2019 δεν έχει εκτεθεί στον πρέποντα χώρο στο παραλιακό πάρκο;
  5. Είναι αλήθεια ότι το σκάφος κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βυθιστεί και να καταστραφεί ολοκληρωτικά;

Σε αυτά να απαντήσει ο δήμος και να τερματίσει επιτέλους τις υπεκφυγές και την αποποίηση ευθυνών.