Ανασφάλεια πολιτών και ευθύνες που αγγίζουν τον ΠρόεδροΤου Νεόφυτου Νεοφύτου

Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την αύξηση της εγκληματικότητας και για την ανασφάλεια των πολιτών, οι οποίες από τη στιγμή που δεν αναλαμβάνονται από τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Ιωνά Νικολάου, μεταφέρονται απευθείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν μιλάμε πλέον για συνήθεις κλοπές και ληστείες, αλλά για οργανωμένες σπείρες διαρρηκτών και ληστειών, οι οποίες δρουν σε όλες τις επαρχίες. Μιλάμε για οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες οπλοφορούν και είναι αδίστακτες.

Πέρα από την αλληλοεξόντωση των φατριών που προσπαθούν να ελέγξουν τα νυχτερινά κέντρα -σε μια εβδομάδα έγιναν πέντε εμπρησμοί σε καφετέριες- πουλώντας προστασία και διακινώντας ναρκωτικά, υπάρχουν και οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες στρέφονται κατά ανυποψίαστων πολιτών.

Γίνονται οργανωμένες επιθέσεις εναντίον πολιτών με αποκλειστικό σκοπό τις κλοπές και τις ληστείες και σε περίπτωση που οι πολίτες τους αντιληφθούν, δεν διστάζουν να ανασύρουν είτε μαχαίρια είτε όπλα, σκοτώνοντας εν ψυχρώ αθώους πολίτες.

Αν αυτό δεν ανησυχεί την ηγεσία της Αστυνομίας και τον πολιτικό της προϊστάμενο, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, το οποίο αγγίζει τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι αυτός που τους διορίζει.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι με πολλή ευκολία διακινείται και γίνεται χρήση παράνομου οπλισμού. Πολλά εγκληματικά στοιχεία κατέχουν σήμερα πιστόλια και αυτόματα όπλα. Αλήθεια, πόσο απασχολεί αυτό το φαινόμενο ή αποφάσισαν ότι είναι ξενόφερτο έγκλημα και θα το αντιμετωπίσουν αγοράζοντας αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Οι αστυνομικοί σε ώρα επιχειρήσεων μπορούν να βάζουν αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλλά είναι αδύνατο για τους πολίτες να φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα την ώρα που κοιμούνται και πάνω από το κρεβάτι τους βρίσκεται ο επίδοξος ληστής έτοιμος να πυροβολήσει! Η Αστυνομία έχει ξηλωθεί με ημετεροκρατικές προαγωγές και μεταθέσεις, ενώ εντός του Σώματος υπάρχουν, σύμφωνα με παραδοχές τόσο του κ. Ιωνά Νικολάου, όσο και του Αρχηγού Αστυνομίας, οι διεφθαρμένοι που ίσως να βρίσκονται και σε καίρια αστυνομικά πόστα.

Είναι θέμα πολιτικής απόφασης η αναδιοργάνωση και η εξυγίανση της Αστυνομίας από τα σάπια μήλα. Εντός της Αστυνομίας υπάρχουν πολλά ικανά και αξιόλογα και κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη, έτοιμα να ανοίξουν μέτωπο με τον υπόκοσμο.