Ανάθεµα στις πολιτικές που µας πάνε πίσω…

36

Της Νίκης Κουλέρµου

Ναι, κύριοι, όσο και αν δεν σας αρέσει είναι προτεραιότητα του ΑΚΕΛ να στείλει στο ανάθεµα τις πολιτικές που καθόλου δεν µας πάνε µπροστά, αλλά το αντίθετο µάς αφήνουν στον Μεσαίωνα. Από το Κυπριακό και την οικονοµικο-κοινωνική πολιτική, µέχρι τις συµπεριφορές σε ήθος, αξίες και πολιτικό πολιτισµό που προσβάλλουν τον πολίτη και εκθέτουν διεθνώς την κυπριακή πολιτεία. Ακριβώς αυτό προτεραιότητα του ΑΚΕΛ είναι να ασχοληθεί µε όσα έχουν να κάνουν µε τη χώρα και τους πολίτες.

Ενώ ο ∆ΗΣΥ σαν νάρκισσος επαίρεται γιατί συνεδρίασε 7 ώρες για να συνεχίσει την επόµενη µέρα από εκεί που είχε µείνει την προηγούµενη: Με αντιακελισµό. Πρωί, µεσηµέρι, βράδυ.

Εδώ και καιρό φαίνεται πως ο Πρόεδρος και η Πινδάρου καµώνονται πως ασχολούνται µε όσα αφορούν τη χώρα και τους πολίτες, αλλά το αποτέλεσµα είναι να εξυπηρετούνται πρώτα και πάνω από όλα οι κοµµατικές τους σκοπιµότητες, η κουµπαροκρατία και η ηµετεροκρατία που χρίσθηκε «αριστεία» µε σαφή στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώµης, τα συµφέροντα όσων βρίσκονται πίσω από τα χρυσά διαβατήρια, τους ψηλούς πύργους σε βάρος του πολεοδοµικού, οργανωµένου σχεδιασµού, τα συµφέροντα των ολίγων ηµετέρων και όχι το δηµόσιο συµφέρον.

Ο ∆ΗΣΥ ανησυχεί για τα ποσοστά που έχασε και κυρίως για το έρεισµα που είχε και υποχώρησε στα αστικά κέντρα, σύµφωνα µε τον κ. Χάρη Γεωργιάδη. Την ίδια ώρα η συνταγή που δίνουν για να φέρουν πίσω τους οπαδούς είναι οι γρήγορες µεταρρυθµίσεις. Εννοούν, πάντα, να ολοκληρώσουν αυτό που άφησαν πίσω. Τις ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων οργανισµών και τις εκποιήσεις για να µειωθούν τα ΜΕ∆. Όπως ακριβώς ορίζει το ∆ΝΤ! Η ολοκλήρωση του εγκλήµατος, δηλαδή, είναι γι’ αυτούς διέξοδος για να ξανακερδίσουν τις χαµένες ψήφους. Έτσι νοµίζουν δηλαδή. Γιατί στην πραγµατικότητα αυτό που θέλουν είναι να διασφαλίσουν τους λίγους φίλους που «αιµοδοτούν» το κόµµα και τα κέρδη τους… Σε τράπεζες, µεγάλες επιχειρήσεις κ.ο.κ.

Αυτοί που έφυγαν από το µαντρί δεν πρόκειται να επιστρέψουν για ένα και µοναδικό λόγο: Επειδή έχουν αντιληφθεί ότι ο ∆ΗΣΥ τον µόνο που υπηρετεί είναι ακριβώς τους  λίγους ηµέτερους και αυλικούς, συµπέθερους και πεθερές… Για να αποφέρουν περισσότερα κέρδη και άρα όταν θα φεύγουν από την εξουσία θα έχουν και τα λάφυρά της ως µαξιλαράκι για τη συνέχεια της πολιτικής τους επιβίωσης ή αφυπηρέτησης.

Ενώ το ΑΚΕΛ, κύριοι του ∆ΗΣΥ έχει, ναι, άλλες προτεραιότητες: Θέλει να στείλει στο πυρ το εξώτερον τις πολιτικές που έφεραν δυστυχία στο δύσµοιρο τον τόπο, που φτωχοποίησαν το λαό και που τον έκαναν πρόσφυγα και άστεγο για δεύτερη φορά. Θέλει να κλείσει το κεφάλαιο των «αρίστων» και των «µηδενικών», να γυρίσει σελίδα ο τόπος και να εκσυγχρονιστεί κάθετα και οριζόντια. Οι θεσµοί του να λειτουργούν µε αρτιότητα και να υπηρετούν τον πολίτη και όχι τους «αφέντες» στην κυβέρνηση. Έχει πολλή δουλειά να κάνει το ΑΚΕΛ και µεγάλο φορτίο να σηκώσει για να γίνουν παρελθόν οι πολιτικές ∆ΗΣΥ – Αναστασιάδη.