Ανοίξτε τους φακέλους με τα «χρυσά διαβατήρια» να βγει η βρομιά!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Δεν ξελασπώνει με τίποτα η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ στο θέμα των πολιτογραφήσεων. Έχει μείνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη. Δυστυχώς, έχουν εκθέσει και την πατρίδα μας διεθνώς. Με πολλή ευκολία έχουν παραχωρήσει «χρυσά» διαβατήρια όχι σε σοβαρούς και αξιόπιστους επενδυτές, αλλά σε απατεώνες και φοροφυγάδες. Έχουν δώσει το κυπριακό διαβατήριο σε ολόκληρο χαρέμι, γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε δύο – τρία οικογενειακά ταξίδια με το ιδιωτικό τζετ του Σαουδάραβα φίλου του! Ένα από τα πρόσωπα της οικογένειας του Σαουδάραβα, όπως λέχθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, έχει δύο συζύγους και δόθηκαν και στις δύο «χρυσά» διαβατήρια. Δόθηκαν «χρυσά» διαβατήρια σε Ρώσους και Ουκρανούς ολιγάρχες που διαμένουν στο εξωτερικό… Σε Άραβες σεΐχηδες, καθώς επίσης στις δυο ή τρεις γυναίκες που διαθέτουν, στους γονείς, τα πεθερικά και τα τέκνα απ’ όλες τις συζύγους. Διαβατήρια εξπρές και σε δεκάδες άτομα που συνδέονται με την εταιρεία καζίνο.

Τα πολύ λίγα που μέχρι στιγμής ήρθαν στην επιφάνεια -υπάρχουν και πολλά άλλα και πιο σοβαρά, τα οποία κλειδώθηκαν σε φακέλους στα γραφεία του Υπουργείου Εσωτερικών, απαγορεύοντας την πρόσβαση στον Γενικό Ελεγκτή για έλεγχο- επιβεβαιώνουν το μεγάλο φαγοπότι. Στήθηκε ολόκληρη βιομηχανία παραχώρησης «χρυσών» διαβατηρίων, η οποία έφερε στις τσέπες μιας μικρής ομάδας δικηγόρων, ελεγκτών, ντιβέλοπερς εκατομμύρια ευρώ. Είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι μεσάζοντες (δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία) σε σχέση με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν και για λογαριασμό ποιων προσώπων, εάν είναι επιχειρηματίες ή εάν είναι πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα ή άλλες προβληματικές περιπτώσεις. Ενδιαφέρον είναι επίσης να μας πουν, για τις περιπτώσεις που θα τους αφαιρεθεί η υπηκοότητα λόγω ψευδών στοιχείων, από ποια γραφεία υποβλήθηκαν οι αιτήσεις…

Η άρνηση της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ να επιτρέψει τον έλεγχο από τον Γενικό Ελεγκτή δημιουργεί σοβαρές υποψίες ότι κάτι πολύ πιο σοβαρό θέλουν να κρύψουν.

Αν αναλογιστούμε ότι τα ακίνητα τα οποία αγοράστηκαν μέσω του Επενδυτικού Προγράμματος και χρεώθηκαν με ΦΠΑ 5% αντί 19% είναι αξίας 2,5 δισ. ευρώ, τότε αντιλαμβάνεστε για τι μεγέθους φαγοπότι γίνεται λόγος.

Πάντως, η άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει έλεγχο από την Ελεγκτική Υπηρεσία σχολιάστηκε αρνητικά από διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι δηλώνουν ότι η μόνη άλλη χώρα που συγκρίνεται με την Κύπρο είναι η Γκάνα…

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News