Αντιπολίτευση γίνεται… αλλά με παρεμβάσεις να μην ακούγεται!Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Δικαιολογημένα πολλοί πολίτες διερωτώνται εάν υπάρχει ή όχι αντιπολίτευση. Έτσι είναι, όμως, τα πράγματα; Οι πολίτες έχουν μεν δίκαιο ότι δεν βλέπουν να ασκείται αντιπολίτευση, αλλά αντιπολίτευση γίνεται. Τουλάχιστον, το ΑΚΕΛ ασκεί αντιπολίτευση και μάλιστα αυστηρή, καταθέτοντας ταυτόχρονα και εναλλακτικές προτάσεις. Δεν ακούγεται όχι γιατί δεν ασκείται αντιπολίτευση, αλλά γιατί το Προεδρικό και η Πινδάρου φρόντισαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους όλες σχεδόν τις πηγές μετάδοσης των ειδήσεων. Όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες φιλοξενούν κατά 99% τις θέσεις των υπουργών και της κυβέρνησης και 1% για όλα τα υπόλοιπα θέματα. Υπάρχει ελεγχόμενη πληροφόρηση.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ εκμεταλλεύθηκε την περίοδο του κορονοϊού και της καραντίνας, το φόβο και τις ανησυχίες των πολιτών, επιβάλλοντας τη δική της επικοινωνιακή πολιτική την οποία περνά μέσα από αμφιβόλου αξιοπιστίας «δημοσκοπήσεις» με τηλεφωνικές συνεντεύξεις των 500 και 600 ατόμων, όπου τις «στοχευμένες» ερωτήσεις απαντούν ομάδες και άτομα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση. Εκεί που υπάρχει διαφορετική φωνή παρεμβαίνουν αμέσως και την πνίγουν. Εκεί που δεν μπορούν να επιβάλουν τη δική τους γραμμή, όπως για παράδειγμα στην εφ. «Χαραυγή», χρησιμοποιούν την εξουσία τους και επιβάλλουν απαγόρευση αναμετάδοσης κριτικών ειδήσεων. Η εφ. «Χαραυγή» ασκεί και σε αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας -γενικότερη προσπάθεια να επιβληθεί σιωπή- κριτική στην κυβέρνηση τόσο για το χάος που υπήρξε στα δημόσια νοσοκομεία με εγκληματικές ελλείψεις και ανεπάρκεια διοίκησης. Ασκεί κριτική για τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης που εξυπηρετούν τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο αντί τους απλούς δανειολήπτες, τα φτωχά και μεσαία στρώματα του λαού μας. Ασκεί κριτική και δημοσιεύει σκανδαλώδεις συμπεριφορές της κυβέρνησης για θέματα αναξιοκρατίας, ημετεροκρατίας και ρουσφετιού. Ασκεί κριτική για τις τρύπιες και εξπρές διαδικασίες προσφορών, που επιτρέπουν καταχρήσεις, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και κακοδιαχείριση. Δυστυχώς, αυτά που καθημερινά γράφει η «Χαραυγή» δεν φθάνουν σε όλους τους αναγνώστες. Όταν για παράδειγμα το ΡΙΚ έκανε αναφορά σε ένα μόνο δημοσίευμα της «Χ», αμέσως διατάχθηκε έρευνα και επιχειρήθηκε φίμωση, γεγονός που απειλείται η ίδια η δημοκρατία.

Η εφ. «Χαραυγή» θα συνεχίσει να ασκεί εποικοδομητική και τεκμηριωμένη κριτική στην κυβέρνηση. Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, αγοράζοντας και διαβάζοντας τη «Χαραυγή», στέλνοντας ταυτόχρονα και τα ανάλογα μηνύματα στην αυταρχική και αλαζονική διακυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.