Απαγορεύεται το ροχαλητό…Του Τάσου Περδίου

Από τη μέχρι στιγμής πορεία του Ανδρέα Βύρα στη δημαρχία της Λάρνακας εξάγεται ένα βασικό συμπέρασμα: Ότι όταν λέει κάτι το εννοεί, κάτι που δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτονόητο όταν έχουμε να κάνουμε με αξιωματούχους σε πολιτειακές θέσεις στον τόπο μας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο όσοι είναι αποδέκτες των μηνυμάτων που θέλησε να στείλει μέσω της σημερινής συνέντευξής του στην εφημερίδα μας, καλά κάνουν να πάρουν τοις μετρητοίς τα μηνύματα. Η σύντομη προϊστορία ηχεί καμπανάκια για όσους νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να υπνώττουν την ώρα που η πόλη περιμένει αποφάσεις για να προχωρήσουν σημαντικά έργα.

Για παράδειγμα: Όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να καθυστερούν τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, καλά κάνουν να ψάξουν τι έγινε στις 20 Ιουνίου 2018. Την ημέρα εκείνη σχεδόν δύο χιλιάδες άνθρωποι πορεύτηκαν και συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις. Το γεγονός ότι στη συνέχεια έτρεξαν ταχέως οι διαδικασίες, δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Στη σημερινή του συνέντευξη (διαβάστε ΕΔΩ) ο δήμαρχος καθιστά σαφές ότι περιμένει από την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα μεταξύ της Αρχής Λιμένων και των εταιρειών υγραερίου και από τις εταιρείες να δώσουν νέα αλλά σαφή χρονοδιαγράμματα μετά την αναγκαστική ανάπαυλα λόγω κορονοϊού. Εάν δεν το πράξουν, θα εκτεθούν και το γνωρίζουν.

Το ίδιο ισχύει και για το λιμάνι και πρέπει να είναι πραγματικά αφελής κάποιος εάν πιστεύει ότι εάν δεν ασκείτο όλη εκείνη η πίεση από τον δήμαρχο με απανωτές προειδοποιητικές δηλώσεις, με αποκορύφωμα την εξαγγελία κινητοποίησης από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα ξεμπλόκαρε η διαδικασία από τη Νομική Υπηρεσία. «Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πλέον για τη διαδικασία και αναμένουμε από το Υπουργείο Μεταφορών να προχωρήσει τη διαδικασία. Η μόνη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι θα προχωρήσουν τα πράγματα εντός των ημερών.  Εμείς θέλουμε να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει το έργο, το οποίο θεωρούμε κομβικής σημασίας για το μέλλον της πόλης», σημειώνει κρούοντας εμμέσως πλην σαφώς τις προειδοποιητικές καμπάνες ο δήμαρχος. Όποιος θέλει να ακούσει, ας ακούσει. Οι άλλοι, κακό του κεφαλιού τους κάνουν.

Το γεγονός ότι η πόλη έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, φυσικά και δεν είναι τυχαίο.  Οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ στο παρελθόν κάποιοι άκουγαν τα ροχαλητά της αδιαφορίας και έβαζαν απλώς ωτοασπίδες, σήμερα το ροχαλητό δεν γίνεται ανεκτό.  Τελεία και παύλα…