Απρόκλητη παρέμβαση Αρχιεπισκόπου στα εργασιακά θέματα των δημοσίων υπαλλήλωνΑπρόκλητη παρέμβαση Αρχιεπισκόπου στα εργασιακά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων, ο οποίος για ακόμη μια φορά συμπεριφέρθηκε ως μεγαλοεργοδότης.

Ο Αρχιεπίσκοπος, λαμβάνοντας το μέρος της εργοδοτικής πλευράς και υπεραμυνόμενος της οικονομικής πολιτικής του Υπουργού Οικονομικών, επέκρινε χθες τους δημοσίους υπαλλήλους για την απόφασή τους να κατέλθουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και να υπερασπιστούν τις συλλογικές τους συμβάσεις και τα εργατικά τους ωφελήματα. Με αφορμή την αναγγελθείσα για την ερχόμενη Παρασκευή παναπεργία στη Δημόσια Υπηρεσία, ο Κύπρου Χρυσόστομος κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να μην απεργήσουν, γιατί όπως υποστήριξε «θα τα χάσουν όλα».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κατέρχονται σε απεργία λόγω της προωθούμενης από την κυβέρνηση φορολόγησης του εφάπαξ, αλλά και της μονιμοποίησης της έκτακτης συνεισφοράς. Οι εργαζόμενοι και οι συντεχνίες επιμένουν ότι υπάρχει γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, όπου οποιαδήποτε φορολόγηση των κεκτημένων, για τα προηγούμενα χρόνια, είναι αντισυνταγματική.

Σε ό,τι τώρα αφορά τη σκέψη για μονιμοποίηση της έκτακτης συνεισφοράς, κατ’ απαίτηση της Τρόικας, οι υπάλληλοι του Δημοσίου διερωτώνται αν ισχύουν ή όχι οι δημόσιες τοποθετήσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη ότι τα δημόσια οικονομικά βαίνουν πολύ καλύτερα από ό,τι οι προβλέψεις της Τρόικας και αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετα μέτρα.

Περισσότερα για το σημερινό θέμα, στην έντυπη έκδοση και ψηφιακή έκδοση της «Χ» στο pdf.dialogos.com.cy και τις υπόλοιπες μέρες διαθέσιμο δωρεάν στο αρχείο.