Ας κοιτάξουν στον καθρέφτη

53

Της Νίκης Κουλέρμου

Σε λίγο θα µας πουν και τούτο: Ότι πίσω από τη θέση του Άλαν Ντάνκαν, του Foreign Office και της βρετανικής κυβέρνησης περί «αµφισβητούµενης κυριαρχίας» περιοχή, στην οποία βολτάρει το τουρκικό γεωτρύπανο, βρίσκεται το ΑΚΕΛ!
Έχουν στραβολαιµιάσει να κοιτάζουν στα αριστερά και να ρίχνουν άσφαιρα πυρά κατά του ΑΚΕΛ αντί να κοιτάξουν στον καθρέφτη και να δουν το φιάσκο της εξωτερικής τους πολιτικής τους και των χειρισµών τους στο Κυπριακό.

Αυτής της πολιτικής που έβαλε τις ιδεολογικές εµµονές και προτιµήσεις προς τη ∆ύση, υπεράνω των συµφερόντων της πατρίδας. Αυτής της πολιτικής που παρουσίαζε την Κύπρο ως το «προκεχωρηµένο φυλάκιο της ∆ύσης» και ως περιφερειακή… υπερδύναµη!

Η βρετανική κυβέρνηση επιµένει φορτικά σε «αµφισβητούµενης κυριαρχίας» περιοχή ενώ η κυπριακή κυβέρνηση, ως γνωστόν, ανέχθηκε τη µετατροπή της βάσης Ακρωτηρίου σε «µυστική βάση» των ΗΠΑ! Ευθυγραµµίστηκε ως άβουλη και µοιραία µε τους υπόλοιπους εταίρους της στην ΕΕ έναντι του Brexit και δεν «αµφισβήτησε» ούτε ένα γιώτα από τις απαιτήσεις των Βρετανών.

Τώρα µιλά για «διεκδικήσεις» στην ΕΕ ο ∆ΗΣΥ και επιχειρεί να παρουσιάσει ως «ευρωσκεπτικισµό» την κριτική στάση του ΑΚΕΛ απέναντι σε πολιτικές που χαράζουν οι κυρίαρχοι κύκλοι των Βρυξελλών και οδηγούν τους λαούς στη φτώχεια και στην ανέχεια. Τι και πότε διεκδίκησαν ο κ. Αναστασιάδης και ο ∆ΗΣΥ για την πατρίδα και τα συµφέροντά της;
Όταν ευθυγραµµίζονταν µε τα συµφέροντα της ΕΕ και των ΗΠΑ και τις πολιτικές τους έναντι της Ρωσίας ή µε την πολιτική του «αβύθιστου αεροπλανοφόρου» που θέλουν να παρουσιάσουν την Κύπρο µε τις τριµερείς συνεργασίες και µε τις διευκολύνσεις διαφόρων λογιών στους «δυτικούς συµµάχους και δορυφόρους» τους για να µας χρησιµοποιούν ως χρήσιµους ηλίθιους εναντίον τρίτων χωρών;

Όλοι αυτοί οι «εταίροι» και «φίλοι» του ∆ΗΣΥ «τιµούν» τη διεκδικητικότητά µας και εµείς πληρώνουµε απλά την ηλιθιότητα της δουλικής στάσης απέναντι στους δυτικούς φίλους των κυβερνώντων. Στο Άτυπο Συµβούλιο η διεκδίκηση αποτελεσµατικών µέτρων κατά της Τουρκίας –θα το επαναλάβουµε– δεν βρήκε στήριξη παρά µόνο από 4 χώρες! Αυτό ήταν το αποτέλεσµα της διεκδικητικότητας των κυβερνώντων την οποία ανεµίζουν τώρα ως νέα σηµαία για να πείσουν για το «σύγχρονο και ευρωπαϊκό», τάχατες, χαρακτήρα ενός κόµµατος που πολιτεύεται µε ιδεολογικές αγκυλώσεις και αποστεωµένες προσεγγίσεις.

Τα γεωγραφικά και γεωπολιτικά πλεονεκτήµατα της χώρας µας επέτρεψαν να τα χρησιµοποιούν οι «εταίροι» και «φίλοι» τους για να προωθούν τα δικά τους συµφέροντα ενώ στη δύσκολη ώρα αποδεικνύεται ότι κανένας εξ αυτών δεν είναι διατεθειµένος να συγκρουστεί µε την Τουρκία για χάρη των συµφερόντων της Κύπρου και του λαού της.

Ουδείς χαιρεκακεί για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο τόπος αλλά ουδείς άλλος ευθύνεται γι’ αυτή τη δεινή θέση πλην αυτών που κυβερνούν µε έπαρση, αλαζονεία και οίηση.
Για µια φορά ας κοιτάξουν στον καθρέφτη.