Ασυναρτησίες…

88

Της Νίκης Κουλέρμου

Τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει… Έτσι και ο κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Του έλεγε η δημοσιογράφος του ΡΙΚ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ότι η αντιπολίτευση (μέρος της αντιπολίτευσης) υποδεικνύει ότι οι πολίτες δεν νιώθουν την αναβάθμιση της οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα και αυτός απαντούσε: «Κάποιοι έχουν στεναχωρηθεί από την αναβάθμιση…»!

Και εξηγούσε ότι δεν περιλάμβανε ασφαλώς αυτούς που στήριξαν τις δύσκολες αποφάσεις της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας και… χαίρονται μαζί με την κυβέρνηση.

«Ασυναρτησίες» κε Γεωργιάδη! Αυτή τη λέξη χρησιμοποιήσατε δύο φορές για αποκαλύψεις της εφημερίδας μας (CYTA, λιμάνι Λεμεσού) και αυτό συλλαμβάνεστε να λέτε για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Αυτό που λέει η αντιπολίτευση του ΑΚΕΛ είναι ότι την αναβάθμιση δεν τη νιώθει στο πετσί του ούτε ο άνεργος επιστήμονας που μετανάστευσε για μια αξιοπρεπή εργασία, ούτε τα νοικοκυριά, ούτε ο πολίτης που κινδυνεύει με κοινωνικό αποκλεισμό.

Και αυτά δεν τα λέει το ΑΚΕΛ, τα λέει η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου κε Υπουργέ των Οικονομικών. Μπορεί να μην τα λένε οι κουμπάροι και οι συμμαθητές σας για να τους πιστέψετε αλλά τα λένε οι καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες.

Τι λέει η Στατιστική Υπηρεσία; Διαβάστε στη σελίδα 11 της σημερινής έκδοσής μας: * Ένας στους τέσσερις πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ενώ σχεδόν οι μισοί από αυτούς βιώνουν καθημερινά σοβαρές υλικές στερήσεις.

* Ο δείκτης άνισης κατανομής εισοδήματος (συντελεστής Gini) ανήλθε στο 30,8, ενώ ο δείκτης (S80/S20) δείχνει ότι το πλουσιότερο 20% έχει εισοδήματα 4,6 φορές περισσότερα από το φτωχότερο 20%.

Αυτό που λέει η Στατιστική Υπηρεσία (Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης για το 2017), επιβεβαιώνει αυτό ακριβώς που επισημαίνει η αντιπολίτευση του ΑΚΕΛ. Οτι κατορθώσατε -αυτό σας το πιστώνουμε και δεν νομίζω να σας κακοφαίνεται- να μετακυλίσετε τον πλούτο σε ολοένα και λιγότερους σε βάρος των πολλών.

Με το κούρεμα του 2013, με το κλείσιμο του Συνεργατισμού, με το βάρος της κρίσης που φορτώθηκε στην κοινωνία, με το ξεπούλημα κερδοφόρων υπηρεσιών στο λιμάνι Λεμεσού, με τις ετεροβαρείς σε βάρος του δημοσίου συμφωνίες, με το «σμήνος» ημετέρων που φορτώσατε στο δημόσιο κορβανά και στο μισθολόγιο του δημοσίου και για το οποίο δεν διαμαρτύρονται ούτε η αντιπολίτευση του ΔΗΚΟ που σας στήριξε σε «δύσκολες και αναγκαίες» αποφάσεις, ούτε η ΟΕΒ που σας χειροκροτεί αδιάλειπτα γιατί το επιχειρείν παίρνει αφειδώλευτα τη στήριξή σας και τα κέρδη σε βάρος των μισθών και των ωφελημάτων των εργαζομένων που συρρικνώθηκαν στα επίπεδα μιας 20ετίας πριν…

Θυμάστε που ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ σας ήθελαν να παραιτήστε για να δικαιολογήσουν τη θετική τους ψήφο στο ξεπούλημα του Συνεργατισμού; Τώρα σας καμαρώνουν…

Θυμάστε που ψήφιζαν μαζί σας το ξεπούλημα των εμπορικών υπηρεσιών του λιμανιού Λεμεσού; Τώρα δεν βγάζουν τσιμουδιά.

Με την ελπίδα ότι ο κόσμος θα ξεχάσει -είναι αλήθεια ότι ξεχνά εύκολα- μέχρι τις επόμενες εκλογές…

Ευτυχώς οι εκπαιδευτικοί δεν έσκυψαν το κεφάλι! Και τα παιδιά θα μάθουν σήμερα και αύριο από την απεργία των δασκάλων τους τι σημαίνει αξιοπρέπεια και διεκδίκηση.

Ποιος λέει ασυναρτησίες και ποιοι πολιτεύονται βλέποντας τους πολίτες στα μάτια.