Αβέρωφ: «Μέτρα και πέρα από τα μνημονιακά»Γράφει:ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ είναι τροϊκανότερη των τροϊκανών και αυτό δεν το λέει η αντιπολίτευση, αλλά ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Μιλώντας την περασμένη Δευτέρα ενώπιον των πρέσβεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μεταξύ άλλων είπε: «Πιστεύουμε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές από το μνημόνιο δεν είναι τόσο ριζικές όσο θα θέλαμε.

Ο ΔΗΣΥ είναι αποφασισμένος να είναι ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση στην ανάγκη για ριζική μεταρρύθμιση σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και πέρα από το ελάχιστο απαιτούμενο από την Τρόικα και το μνημόνιο».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι «η Κύπρος βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης, η ανεργία δείχνει τα πρώτα σημάδια μείωσης και το τραπεζικό σύστημα σταθεροποιείται».

Αυτά τα «επιτεύγματα», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, «οφείλονται στο γεγονός ότι ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε την Τρόικα και το πρόγραμμα προσαρμογής ως κατάρα».

Οι πιο πάνω θέσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΔΗΣΥ εφαρμόζει πρόγραμμα και πολιτικές πέραν του μνημονίου.

Είναι παραδοχές ότι η κυβέρνηση ΔΗΣΥ δεν αρκείται με τα μνημονιακά μέτρα και αυτό απαντά με τον καλύτερο τρόπο γιατί ο ΔΗΣΥ επιμένει σε ιδιωτικοποιήσεις των τριών κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Είναι ιδεολογική θέση του ΔΗΣΥ, ο οποίος εξυπηρετεί και εξυπηρετείται από το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Είναι ιδεολογική ταύτιση ΔΗΣΥ – Τρόικας υπέρ των πολιτικών της λιτότητας και των περικοπών.

Είναι διαχρονική θέση του ΔΗΣΥ, άλλωστε το διακήρυξε πολλές φορές, για λιγότερο κράτος και συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν αρκείται με τα μέτρα του μνημονίου. Δεν ικανοποιείται από τα μνημονιακά νομοσχέδια, αλλά καταθέτει και δικές του προτάσεις νόμου.

Ολα μαζί εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα των ολίγων σε βάρος των πλατιών λαϊκών μαζών.

Στο όνομα της κρίσης δίνουν οικονομικά κίνητρα στους επιχειρηματίες για να επενδύσουν ως σαν και δεν έχουν τα χρήματα -εκατομμύρια είναι τα κέρδη και υπερκέρδη τους με καταθέσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Για το ΔΗΣΥ, η διόρθωση των «λαθών» και των κενών σημαίνει απολύσεις, περικοπές σε μισθούς εργαζομένων, μείωση των επιδομάτων των ευάλωτων ομάδων και περικοπές στις πενιχρές ήδη συντάξεις, αλλά και δημιουργία στρατιάς ανέργων ώστε να υπάρχει φθηνή εργατική δύναμη για τους επιχειρηματίες, την οποία ήδη χρησιμοποιούν με 300 και 500 ευρώ μισθούς.

Οι κυβερνώντες έχουν πλέον αποκαλυφθεί. Εναπόκειται στο λαό αν θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν το δρόμο που διευρύνει το χάσμα πλουσίων και φτωχών.