Αβέρωφ, θυμάστε το ΒΙΖ – ΕΜΕΙΣ;

212

Του Κώστα Α. Κωνσταντίνου

Με ύφος το οποίο θα ζήλευαν, αν ζούσαν σήμερα, και οι τρεις μεγαλύτεροι Τραγικοί –ενδεχομένως και ο κωμικός Αριστοφάνης– ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου κούνησε το δάκτυλο προς το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, στο οποίο και έκανε αυστηρή παρατήρηση ως προς το περιεχόμενο των προγραμμάτων και εκπομπών του.
Δεν είναι δυνατόν, όπως μας επεξήγησε, «να δίδονται 33 εκατομμύρια το χρόνο για να υπάρχει ακόμα ένας ραδιοσταθμός με την ίδια νοοτροπία και το ίδιο πρόγραμμα και την ίδια κατεύθυνση όσον αφορά τα ψυχαγωγικά και τα άλλα προγράμματα με τους ιδιωτικούς σταθμούς».

Στις δηλώσεις του περιέλαβε και τη γνωστή επωδό. Τον Κύπριο φορολογούμενο. Ο κ. Νεοφύτου, αποφάσισε να τσουβαλιάσει το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου στο ίδιο σακί με τους υπόλοιπους σταθμούς, ως προς το περιεχόμενο των όσων προβάλλει και επιμελείται. Ξεχνά φαίνεται ότι μέχρι και πέρσι τον Μάιο, το ΡΙΚ ήταν η μοναδική τηλεόραση στην Κύπρο, λόγω της φύσεως και αποστολής της ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, που έφερνε στο ίδιο πάνελ, συστηματικά και σε μόνιμη βάση, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Στο BIZ – ΕΜΕΙΣ. Μια δίγλωσση εκπομπή, της οποίας κάποιοι αποφάσισαν να ροκανίσουν αρχικά το χρόνο και στη συνέχεια να την τερματίσουν με τη δικαιολογία ότι θα την αντικαθιστούσε κάτι, που λίγο-πολύ θα «έπαιζε» παρόμοια θεματολογία.

Επειδή το τσουβάλιασμα είναι καθόλα προσφιλής μέθοδος του κυβερνώντος κόμματος, ας θυμηθεί ο κ. Νεοφύτου ότι στο παρελθόν το ΡΙΚ έφερνε στους δέκτες των τηλεθεατών τις μεγαλύτερες στιγμές μεγάλων γεγονότων, εκ των οποίων φαίνεται ότι το μόνο που απομένει είναι η Γιουροβίζιον, ως εάν και πρόκειται για το λίκνο του πολιτισμού για τον οποίο πρέπει να κόπτεται μια δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ως ποδοσφαιρόφιλος, ο κ. Νεοφύτου, γνωρίζει ή οφείλει να γνωρίζει, ότι σε άλλες χώρες, ακόμη και στην Ελλάδα η πολύπαθη ΕΡΤ, λόγω της φύσεως και αποστολής της ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, φέρνει στους δέκτες των ποδοσφαιρόφιλων της Ελλάδας, δωρεάν, τα μεγαλύτερα παιχνίδια του –έστω καταταλαιπωρημένου– ελληνικού ποδοσφαίρου. Με το σχόλιο του ο κ. Νεοφύτου, μένει ο ίδιος εκτεθειμένος.

Διότι πολύ απλά τα τελευταία επτά χρόνια, οι εκπομπές που έφερναν μαζί τις δύο κοινότητες της Κύπρου, οι εκπομπές που μετέφεραν στον Κύπριο τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, οι εκπομπές που παρήγαγαν πολιτισμό, παρκαρίστηκαν στην αποθήκη της ιστορίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για να αντικατασταθούν με αυτό το οποίο ο κ. Νεοφύτου επικρίνει, το λάιφσταιλ. Και τις αποφάσεις δεν τις έπαιρνε κανένας φωτιστής, κανένας σκηνοθέτης, κανένας συνεργάτης και κανένας παραγωγός. Ας μην κοροϊδευόμαστε.

Μας έχεις Like στο Facebook ;