Αξιωματικοί παραβιάζουν τη διαταγή για τη χρήση υπηρεσιακών οχημάτωνΑξιωματικοί παραβιάζουν τη διαταγή για τη χρήση υπηρεσιακών οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούν για προσωπικές εξυπηρετήσεις

Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα ο κύκλος μαζικών μεταθέσεων των αξιωματικών στην Εθνική Φρουρά, με πολλά παράπονα και διαμαρτυρίες. Η δυσαρέσκεια λόγω δυσμενών μεταθέσεων, καθώς και η εκδηλωθείσα πρόθεση της κυβέρνησης για φορολόγηση του εφάπαξ, οδήγησε τις τελευταίες ημέρες δεκάδες αξιωματικούς, κυρίως εκείνους που βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, τόσο το Υπουργείο Αμυνας, όσο και η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, θεωρούν θετική αυτή την εξέλιξη, αφού, όπως σημειώνουν, συμβάλλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση της ιεραρχικής πυραμίδας της Εθνικής Φρουράς.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Αμυνας, Χρ. Φωκαΐδης, έχει υπογράψει την περασμένη εβδομάδα -μετά και την απόφαση της Βουλής για ξεπάγωμα των θέσεων προαγωγής στην Εθνική Φρουρά- τη σχετική διαταγή για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κρίσης με στόχο να γίνουν οι προαγωγές πριν το τέλος του 2014.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχουν σε όλες τις ιεραρχικές βαθμίδες περίπου 240 κενές θέσεις. Αν και ο Υπουργός Αμυνας εξήγγειλε δημόσια ότι θα υιοθετηθούν νέα μετρήσιμα κριτήρια για τις αξιολογήσεις και τις προαγωγές, οι κρίσεις και οι διαδικασίες προαγωγής θα γίνουν με το υφιστάμενο παλαιό σύστημα στη βάση των στοιχείων των υπηρεσιακών ατομικών τους φακέλων. Είναι σε προχωρημένη διαδικασία οι κρίσεις για τους ανώτατους και ακολουθούν οι κρίσεις για τους ανώτερους και υπαξιωματικούς.

Περισσότερα για το σημερινό θέμα, στην έντυπη έκδοση και ψηφιακή έκδοση της «Χ» στο pdf.dialogos.com.cy και τις υπόλοιπες μέρες διαθέσιμο δωρεάν στο αρχείο.