Χριστός ή Χρυσός Σκυφτός ή όρθιος

67

Της
Νίκης Κουλέρμου

 

Θέλουν τον κόσμο να μοιρολατρεί και να περιμένει τον από μηχανής Θεό για να τον σώσει από το κακό που δημιούργησαν πολιτικές βασισμένες στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη. Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου παριστάνει και τον από μηχανής Θεό για να ξορκίσει όλα τα κακά που έπεσαν πάνω στον κόσμο αυτή την εξαετία. Μεταξύ πολλών άλλων και οι δυσβάστακτες χρεώσεις των τραπεζών… Όταν πρόσφεραν βορά στο στόμα των τραπεζών -για την ακρίβεια μιας τράπεζας- τον Συνεργατισμό ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν με τη μεριά των τραπεζών. Όταν γινόταν το bail in ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήταν βεβαίως με τη μεριά των τραπεζών. Χέρι-χέρι με το ΔΗΚΟ και ενίοτε με την ΕΔΕΚ ψήφισαν νομοθεσίες υπέρ των τραπεζών και όταν το ΑΚΕΛ με άλλες δυνάμεις ψήφιζαν μέτρα προστασίας των δανειοληπτών, αυτά αναφέρθηκαν από τον Πρόεδρο ως αντισυνταγματικά. Πολύ πρόσφατα ενέκριναν την ετεροβαρή για το κράτος και τους φορολογούμενους συμφωνία με την Εκκλησία για τους μισθούς των κληρικών… Με όλα αυτά «εξέθρεψαν τον δράκο» όπως πολύ εύστοχα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ και τώρα παριστάνουν τον Αϊ-Γιώρκη για να βοηθήσουν τάχατες τον κόσμο. «Κάψε με και βάλε μου μίλλαν…» κατά την κυπριακή ρήση. Κάνουν πρώτα το κακό και ύστερα σου προσφέρουν δήθεν βάλσαμο. Απαξιώνουν τον κόσμο και δη τους πολιτικούς τους αντιπάλους και μετά τους δίνουν και μαθήματα ενότητας, δημοκρατίας κ.ο.κ.

Ο Μακαριότατος «ταμπέλλωσε» όσους διαμαρτυρήθηκαν χθες έξω από την Αρχιεπισκοπή ως «μικρούς στο ανάστημα» για να τα βάζουν με την Εκκλησία και τους βάφτισε «κράχτες της Αριστεράς». Την ίδια ώρα, ωστόσο, ένας θεολόγος -ο Θ. Κυριάκου- από την τηλεόραση του ΡΙΚ εξέφραζε την ίδια δυσφορία με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες για το ότι η Εκκλησία υπό τον Αρχιεπίσκοπο ταύτισε την Εκκλησία με την αντίληψη ότι η δύναμή της δεν είναι ο Χριστός, αλλά ο Χρυσός… Ο άνθρωπος αυτός ούτε αριστερός είναι, ούτε κράχτης της Αριστεράς. Βλέπει τον εκτροχιασμό της Εκκλησίας από την αποστολή της στα έργα και τα λόγια του Αρχιεπισκόπου. Τόσο απλά. Έχει κριτική αντίληψη των πραγμάτων και την εκφράζει, όπως την εκφράζουν οι πολίτες που ζητούν κοσμικό, σύγχρονο, δημοκρατικό σχολείο, λιγότερη ανάμειξη του Αρχιεπισκόπου στα της Παιδείας. Δεν χρειάζεται ο Αρχιεπίσκοπος να ταμπελώνει τους διαφωνούντες με τις δημόσιες παρεμβάσεις του ή και να τους «στολίζει» με διαφόρους χαρακτηρισμούς και ύβρεις, όπως κάνει ο Πρόεδρος ή και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ στους πολιτικούς τους αντιπάλους επειδή διαφωνούν με τις πολιτικές τους…

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τυφλοί και μοιρολάτρες για να περιμένουν ή έστω να πιστεύουν ότι μόνο ο Θεός θα τους σώσει και τον δράκο του κακού που τους βρήκε αυτή την εξαετία θα τον σκοτώσει ο Αϊ-Γιώρκης. Άλλοι άνθρωποι πιστεύουν ότι τις πολιτικές που καθορίζουν τη ζωή τους μπορεί να τις επιλέξουν οι ίδιοι με εργαλεία που δίνει η δημοκρατία, όπως οι εκλογές. Αυτή τη δημοκρατία φοβούνται οι κρατούντες και ο Αρχιεπίσκοπος, όσοι έχουν το κεφάλαιο στα χέρια τους και βρίσκουν αντίσταση από όσους διεκδικούν… Οι κρατούντες και ο Αρχιεπίσκοπος κραδαίνουν σταθερά τη βίτσα… Για να είναι όλοι σκυφτοί και όχι όρθιοι!