Δανεικά έπιπλα από μια πτωχευμένη κυβέρνηση

Του Τάσου Περδίου

Την εβδομάδα που πέρασε ο εκτελεστικός διευθυντής των Νοσοκομείων Λάρνακας και Αμμοχώστου, Γιώργος Καροτσάκης, ανακοίνωσε ότι έχει γίνει παραλαβή της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και ότι γίνεται προσπάθεια άρον-άρον να λειτουργήσει ένα μέρος της, ώστε να αποφορτιστεί το νοσοκομείο εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού. Λέγοντας αυτά, αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει δανειστεί έπιπλα από το Υφυπουργείο Τουρισμού, ώστε να επιπλώσει προσωρινά το κτίριο για να μπορέσει να λειτουργήσει! Επαναλαμβάνω: Μια κυβέρνηση που θέλει να θεωρείται σοβαρή, τρέχει να δανειστεί έπιπλα για να θέσει σε λειτουργία ένα νοσοκομείο εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης δημόσιας υγείας των τελευταίων εκατό χρόνων!

Να θυμίσουμε και πάλι: Κανονικά, εάν είχαμε να κάνουμε με σοβαρούς και υπεύθυνους πολιτικούς που νοιάζονται για το καλό του συνόλου, η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας θα έπρεπε να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από το φθινόπωρο του 2016. Θα το γράφουμε και θα το ξαναγράφουμε. Αντ’ αυτού, ο ανεκδιήγητος πρώην Υπουργός Μεταφορών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, επισκεπτόταν το εργοτάξιο και αναλωνόταν σε ατάκες και κενολογίες που προκαλούσαν γελόκλαμα. Η έγνοια του ήταν να παίρνει τηλέφωνο τους βουλευτές και να κάνει κους-κους και όχι να αρπάξει τον εργολάβο από το αυτί και να κάνει το καθήκον του.

Η επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας εν μέσω πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας και η προνομιακή μεταχείριση της οποίας έτυχε για να γράφουν οι κάμερες, δικαίως προκάλεσε κατακραυγή της κοινωνίας. Τα επικοινωνιακά τερτίπια του Αβέρωφ Νεοφύτου όμως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω βρίσκονται όλα όσα πρέπει πραγματικά να μας απασχολήσουν. Μια πολιτική που όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά στην πραγματικότητα απεχθάνεται την εμπλοκή του κράτους και στην υγεία και θέλει να τα δώσει όλα στους ιδιώτες. Μια πολιτική η οποία την ατομική ευθύνη, την οποία κραδαίνει τώρα, την έχει κορόνα στο κεφάλι της σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Είναι μια πολιτική που δεν πιστεύει στο σύνολο αλλά στο άτομο και προάγει εμπράκτως τον φιλοτομαρισμό. Είναι μια πολιτική η οποία πιστεύει ότι ένα σύστημα υγείας με 30 εκατομμύρια ανθρώπους ανασφάλιστους, όπως αυτό των ΗΠΑ, είναι ο δρόμος του μέλλοντος. Όταν περάσει το κακό, την οργή που αισθανόμαστε ως κοινωνία για την απαξίωση της δημόσιας υγείας πρέπει να την στρέψουμε εναντίον της πολιτικής που διέλυσε τη δημόσια υγεία συνειδητά…

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy