Δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμούΤο ΑΚΕΛ δεν κάνει εκπτώσεις σε θέσεις αρχών, για να αρέσει…

Οι εκλογές τελείωσαν, αλλά το ΔΗΚΟ συνεχίζει να λειτουργεί με τη ρητορική των προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Και όχι μόνο το ΔΗΚΟ αλλά και η ΕΔΕΚ…

Ομού στην ίδια γραμμή και τα δύο κόμματα, το ένα προχθές, το άλλο χθες, μιλούν για «μυστικές συναντήσεις» του κ. Εϊντε με το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ και κινδυνολογούν πότε με την επαναφορά του Σχεδίου Ανάν και πότε με την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γιατί τόση παραφιλολογία και τόση κινδυνολογία είναι να διερωτάται κανένας. Είναι λιγότερο πατριωτική η όποια πολιτική δύναμη εργάζεται με θετική ενέργεια, συνομιλεί και καταθέτει τις θέσεις της στον εκπρόσωπο του διεθνούς Οργανισμού; Αντιλαμβανόμαστε πως όχι.Είναι «προδοσία» να σέβεσαι την επιθυμία του κ. Εϊντε να μην δημοσιοποιηθεί η συνάντηση; Αντιλαμβανόμαστε πως όχι.

Είναι, όμως, σύνηθες φαινόμενο για τον κ. Εϊντε να δημοσιοποιεί ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τη δραστηριότητά του. Την ίδια μέρα άλλωστε δημοσιοποίησε και άλλες συναντήσεις που είχε, όπως με τους δύο διαπραγματευτές και τις ομάδες τους. Ακόμα και ένα σκυλί απαθανατίζεται σε μια από τις φωτογραφίες και διερωτάται κάποιος αν θα υπάρξει και γι’ αυτό αντίδραση!

ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ μιλούν για «σύμπλευση» των ηγεσιών των δύο μεγάλων κομμάτων και βλέπουν εφιάλτες στο ξύπνιο τους.

Το ΑΚΕΛ, αγαπητοί, δεν χρειάζεται μαθήματα πατριωτισμού από κανένα. Ούτε και φοβήθηκε το πολιτικό κόστος που είχε για τις σταθερές, πάγιες θέσεις του στο Κυπριακό. Σε αντίθεση, πάντα, με το ΔΗΣΥ που μεταμόρφωνε και μετάλλασσε τις θέσεις του στο Κυπριακό για προεκλογικούς λόγους.

Αν κάποιος από τη διεθνή κοινότητα εμπιστεύεται μια πολιτική δύναμη για τη σαφήνεια, τη συνέπεια και την προσήλωσή της σε θέσεις αρχών και στα συμφωνηθέντα διαχρονικά μαζί της -αποφάσεις, ψηφίσματα, συμφωνίες υψηλού επιπέδου- για το Κυπριακό, αυτή η δύναμη είναι το ΑΚΕΛ.

Αν αυτό σας στεναχωρεί, δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω. Κυρίως όμως δεν μπορεί το ΑΚΕΛ να κάνει εκπτώσεις, για να είναι αρεστό…

Οι πράξεις του μιλούν από μόνες τους. Είτε βρισκόταν στην κυβέρνηση Τ. Παπαδόπουλου, είτε στην κυβέρνηση Χριστόφια, είτε στην αντιπολίτευση το ΑΚΕΛ διατυπώνει με σαφήνεια τις θέσεις του. Διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα όπως ορίζεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Λύση που διαχρονικά έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο κοινοτήτων και ορίζεται και επιβεβαιώνεται σε όλες τις Συμφωνίες Κορυφής και τα ψηφίσματα και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Λύση που θα διασφαλίζει και θα σέβεται τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων, Ε/κ και Τ/κ, και θα τους καθιστά αφέντες στον τόπο τους.